Nyitás

2020.05.18. 18:10

Június 1-jére ígérte a miniszterelnök a teraszok újranyitását

Ludovic Orban miniszterelnök június 1-jére ígérte a turisztikai ágazat képviselőinek a teraszok újranyitását, június 15-ére pedig a nyári idény megnyitását, feltéve, hogy nem nő drasztikusan az új koronavírusos megbetegedések száma.

Erről a szállodák és éttermek munkáltatói szövetségeit tömörítő szervezet (HORA) elnöke, Daniel Mischie számolt be a kormányfővel folytatott hétfői egyeztetést követően.

Mischie azt mondta, több fontos témát is megtárgyaltak a miniszterelnökkel, aki „barátságosan viszonyul” a turisztikai ágazathoz – állítja. Hozzátette, Ludovic Orban ígéretet tett arra, hogy amennyiben az országos vészhelyzeti bizottság nem észlel majd „jelentős kisiklásokat” az új megbetegedések számát illetően, június 1-jétől engedélyezik a teraszok, június 15-étől pedig a teljes nyári szezon megnyitását.

A román szállodaipari szövetség elnöke, Călin Ile szerint a kormány képviselői nem pontosították, hogy mit értenek „jelentős kisiklások” alatt, nem adtak meg pontos számokat.

Ile ugyanakkor arról is beszélt, hogy az éttermekben nem lehet kötelezővé tenni a maszkviselést. „Szinte lehetetlen védőmaszkkal ülni az étteremben” – nyomatékosította.

A kormány közleményben számolt be a szállodai, étterem- és vendéglátóipari ágazat (HORECA) képviselőivel folytatott egyeztetésről. Ebben azt írják, a kormány aktív intézkedésekkel támogatja e szektor újraindítását, ezt azonban gondosan elő kell készíteni.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában