Koronavírus Romániában

2020.04.16. 17:36

Meghosszabbították a Románia és tíz európai ország közötti repülőjáratok felfüggesztését

Meghosszabbították a Románia és tíz európai ország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést – közölte Marcel Vela belügyminiszter.

A tárcavezető a 9-es számú katonai rendelet előírásait ismertette csütörtök esti nyilatkozatában.

A rendelet többek között kimondja, hogy meghosszabbítják a Románia, valamint Nagy-Britannia, Észak-Írország, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Hollandia, Törökország, Irán, Olaszország, Franciaország és Németország közötti repülőjáratok felfüggesztésére vonatkozó intézkedést.

Feloldják a gabonaexport tilalmát

A tárcavezető azzal indokolta a gabonaexport korábban elrendelt tilalmának megszüntetését, hogy a gabonatermékek forgalmazóival folytatott egyeztetések során megbizonyosodtak arról, elegendő mennyiségű gabonatartaléka van az országnak, nem fenyegeti veszély az élelmiszer-biztonságot a következő betakarításig. „Tájékoztatom a termelőket és kereskedőket, hogy már nem tiltott a gabonaexport” – nyomatékosította Vela.

Karanténban

A belügyminiszter arra is kitért, hogy akik az ortodox húsvétra térnek haza, azok továbbra is intézményes karanténba kerülnek, nem pedig otthoni elkülönítésbe. ahogy az egy korábbi egészségügyi miniszteri rendeletben szerepelt. Jelenleg több mint 1300 személy intézményes karanténba helyezéséről tudnak gondoskodni – hangsúlyozta ki -, az egészségügyi miniszteri rendelet az elkülönítés fogalmának egészére vonatkozik, aminek a szóban forgó otthoni karantén csak az utolsó lehetősége, abban az esetben, ha már az intézményes karanténhelyek beteltek.

Borítóképünkön: Marcel Vela

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában