Óvintézkedés

2020.04.22. 10:46

Kötelező Temesváron a maszk és a kesztyű viselése bizonyos helyeken

Temesvár polgármestere, Nicolae Robu a közösségi oldalon közölte: a város területén szerdától, április 22-étől kezdődően kötelező a maszk és a kesztyű viselése a tömegközlekedési eszközökön és a zárt, nyilvános helyeken.

Az erre vonatkozó döntést a városi vészhelyzeti bizottság hozta meg. A polgármester azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy orvosi maszk helyett kendőt is lehet használni a száj és orr eltakarására. A kesztyű viselését is indokoltnak tartják, de amennyiben ennek beszerzése akadályokba ütközik, újból megfontolják a kötelezővé tételét.

Az intézkedés szerdától már érvényben van, de megszegését csak három nap múlva kezdik el büntetni a hatóságok. A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) adatai szerint Temes megyében 389 személyt diagnosztizáltak a koronavírus okozta COVID-19 betegséggel. 532 ember lakhelyi, 280 pedig intézményes karanténban van.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában