Indítvány

2020.04.28. 17:00

Egyszerű indítványt nyújt be a PSD a pénzügyminiszter és a mezőgazdasági miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújt be a Szociáldemokrata Párt (PSD) a pénzügyminiszter, illetve a mezőgazdasági miniszter ellen – jelentette be kedden az alakulat ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

Fotó: George Calin

A párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően Ciolacu azt mondta, törvényhozóik két egyszerű indítványt készülnek benyújtani: az egyik Florin Cîţu pénzügyminiszter ellen irányul, és ezt a képviselőház elé terjesztik, a másik pedig Adrian Oros mezőgazdasági minisztert érinti, ezt a szenátusba nyújtják be.

A mezőgazdasági minisztertől választ várnak többek között olyan kérdésekre, hogy miért exportál folyamatosan gabonát Románia, ha gabonahiányra számítanak, hogy mennyi gabonát exportált az ország a szükségállapot alatt, és hogy milyen mennyiség van jelenleg felhalmozva az állami tartalékalapba, és az mennyi ideig fedezi a lakosság szükségleteit – sorolta Ciolacu.

A PSD ügyvivője szerint Florin Cîţu 'postává alakította a pénzügyminisztériumot'.

Ciolacu azt mondja: ahogyan a Nemzeti Liberális Párt (PNL) lemásolta a PSD kormányprogramját, hasonló módon másolta le Florin Cîţu az IMM Invest nevű programmal kapcsolatban a PSD elképzelését, azzal a különbséggel, hogy ő 'rosszul másolta'.

'Nem kötött egyértelmű megállapodást a bankokkal arról, hogy a pénzügyminisztérium dönti el, kik kapják a pénzt. A kis- és középvállalkozókról, a bruttó hazai termék (GDP) 60%-áról és a romániai alkalmazottak 60%-áról beszélünk. A bankok döntenek arról, hogy ezeket a kölcsönöket ki fogja megkapni és ki nem fogja megkapni. A bank előzetes beleegyezése nélkül fölösleges belépni a Cîţu-féle honlapra. Cîţu fogad ezen a weboldalon bizonyos dokumentumokat, amelyeket elemzésre elküld a bankoknak. Ezt a román posta is ugyanígy megtehetné. (...) Helytelen megközelítés„- érvelt Ciolacu.

Borítóképen: Marcel Ciolacu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában