Ételmérgezés

2020.03.09. 10:17

Huszonegy török állampolgárt szállítottak ételmérgezéses tünetekkel kórházba egy brassói panzióból

Ételmérgezés gyanújával szállítottak hétfő reggel kórházba 21 török állampolgárt, akik egy brassói panzióban voltak elszállásolva és egy építkezési cégnek dolgoztak, tájékoztatott a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

A felügyelőség szerint a török állampolgárokat a brassói megyei sürgősségi kórházba, a járványkórházba és a Regina Maria katonakórházba vitték a helyszínre kiszálló megyei mentőszolgálat és a SMURD csapatai.

A fogyasztóvédelem és a Brassó Megyei Közegészségügyi Igazgatóság illetékesei is kiszálltak a helyszínre.

Sorin Susanu, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság brassói regionális főfelügyelőjének tájékoztatása értelmében, a 21 török állampolgár egy építkezési cégnél dolgozott, amelynek tulajdonosa az illető panzióban szállásolta el őket.

A fogyasztóvédelmi felügyelők nem megfelelő körülmények között tárolt élelmiszereket és élelmiszer alapanyagokat találtak a panzióban, annak ellenére, hogy a turisztikai egység nem működik vendéglőként, mutatott rá Sorin Susanu.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában