Modernizáció

2020.03.26. 09:59

Haladnak a munkálatokkal a Magheru úton

Már a helyszínen van a nagyváradi Sztaroveszky (Magheru) úton épülő közúti aluljáróhoz azoknak a gerendáknak több mint a fele, amelyek a leendő passzázst fogják fedni.

A váradi polgármesteri hivatal közleményében az áll, hogy 51 gerendából 28 érkezett már meg, ezeket a behelyezésükig a Spoon vendéglő mellett tárolják. A munkálatok során a passzázs megépítése mellett felújítják a Baross (Dacia) hidat is. Ez utóbbi munkálat mintegy hetven százalékban elkészült. Itt többek között végeztek a híd aljának megerősítésével és a híd felső részén is végeztek már ezzel egy szakaszon, felújították a korlátok gerendáit, kialakították a gépészeti aknákat stb. Jelenleg a járdaszegélyek lehelyezése zajlik, továbbá felszedik az aszfaltot a villamossínek sávjaiban.

Az aluljáró munkálataival hatvanöt százalékban végeztek: szinte teljesen elkészült a közműhálózatok áthelyezése, továbbá a Continental Forum Hotel felőli részen megépült a támfal. Március 24-én megérkezett a helyszínre a huszonnyolc, egyenként kilenc méter hosszú gerenda. Jelenleg a Széchenyi tér (Traian park) felőli oldalon fúrják le az utolsó 38 cölöpöt az ottani feljárónál és a gyalogos aluljárónál végeznek ásásokat, hogy itt elvégezhessék a vízszigetelési munkálatokat. A tavaly szeptemberben kezdődött munkálatok költségvetése 14.511.433 lej áfa nélkül. A kivitelező a Freyrom, a Procons Group SRL, az Integrated Road Solutions, az Electro Excel Green Consulting és az Abed Nego Com cégekből álló konzorcium.

Borítókép: a folyamatban lévő munkálatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában