Járvány

2020.03.05. 18:00

Csaknem háromezer tanuló van jelenleg kényszervakáción az ifluenza miatt

Országszerte 2813 tanulót érint jelenleg a tanítás influenza miatti részleges felfüggesztése – közölte csütörtökön az oktatási minisztérium.

Gyöngyöspata, 2020. január 21. Diákok a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola elõtt 2020. január 21-én. A Debreceni Ítélõtábla másodfokú ítélete a roma családoknak százmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot szegregáció miatt. Horváth László, a térség fideszes országgyûlési képviselõje az ezen a napon tartott helyi sajtótájékoztatóján elmondta: az ügyben közvetlenül az érintett családokkal kell folytatni a kártérítésrõl kezdeményezett egyeztetést, mert az ügyben pert kezdeményezõ alapítvány "eljátszotta hitelét, miután eszközként használja pártfogoltjait anyagi haszonszerzés és saját politikai céljainak elérése érdekében". Mindezek figyelembevételével is folytatni kell a megkezdett egyeztetéseket a pénzbeni kártérítés mellõzése, illetve az azt helyettesítõ személyre szabott oktatási lehetõségek elfogadása és biztosítása érdekében. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A szaktárca közleményében hangsúlyozza, ez az adat nem a beteg gyerekek számát tükrözi.

A minisztérium tájékoztatása szerint részlegesen szünetel az oktatás Temes, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Dâmboviţa, Fehér, Kolozs, Szilágy, Brassó, Constanţa, Szeben, Brăila, Buzău, Suceava, Argeş megye és Bukarest egyes iskoláiban, egy konstancai óvodát pedig teljesen bezártak a megbetegedések nagy száma miatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában