Áldozat

2020.02.05. 16:27

USR: A kétfordulós polgármester-választást feláldozták az előre hozott választások kedvéért

A kétfordulós polgármester-választások bevezetését feláldozták az előre hozott választások kedvéért – állítja Facebook-oldalán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), miután a parlament megszavazta a Szociáldemokrata Párt által benyújtott bizalmatlansági indítványt.

'A bizalmatlansági indítvány mai megszavazása beigazolta félelmünket, hogy a kétfordulós polgármester-választást feláldozzák az előre hozott választások kedvéért. Biztos lettek volna jobb megoldások, ha meglett volna rá a szándék. Ezt a problémát már rég lehetett volna orvosolni, még 2019 novemberében. De a régi politikai osztályhoz tartozó pártok sajnos választottak, a románok nevében. És azt is a régi politikai réteg döntötte el – figyelmen kívül hagyva a románok érdekeit és a helyi kiskirályoknak kedvezve -, hogy a megyeitanács-elnököket ne két fordulóban válasszák meg. Az Orban-kormány kedden maratoni kormányülésen 25 sürgősségi kormányrendeletet fogadott el, de egyik sem a helyi demokráciát erősíti. Következésképpen minden esély megvan rá, hogy a megyei tanácsok elnökeit a PSD-séma alapján választják majd meg, amelyet a Dăncilă-kormány fogadott el' – olvasható az USR Facebook-oldalán.

Az USR úgy véli: a PNL képviselőinek tárgyalásokba kell kezdeniük a PSD-ellenes pártokkal, hogy közös jelölteket állítsanak a helyhatósági választásokon. 'Ellenkező esetben inkompetens, korrupt, bársonyszékhez ragasztott, és az állami pénzvezetékhez erősen kapcsolódott polgármesterink lesznek a következő négy évben is' – írja az USR.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában