Politika

2020.02.06. 10:07

Tomac: A PSD-ellenes pártoknak együtt kell indulniuk, közös jelölteket kell állítaniuk

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes pártoknak együtt kell indulniuk, közös jelölteket kell állítaniuk – közölte szerdán Eugen Tomac. A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke hozzátette: a megfelelő szövetségeket most kel megkötni.

Meglátása szerin a PSD csak a kétfordulós választási rendszer visszavezetésével távolítható el a hatalomból, amelyre szerdán egy 'történelmi esélyt' hagytak ki a parlamenti pártok.

Véleménye szerint a bizalmatlansági indítvány elfogadásával óriási veszteség érte a jobboldali választókat.

'Ma nem nyerte a PSD, viszont óriási veszteség érte a jobboldali választókat. A csapás a román politikai élet Júdásától érkezett, aki miután állami támogatás formájában megkapta ezüstpénzeit, megszegte ígéretét, hogy támogatni fogja a kétfordulós polgármester-választáshoz való visszatérést. Ponta egy becsület nélküli, kisstílű kupec maradt. Ami a PSD magyar szárnyát illeti, semmi új, mindig ragadtak a vörös pestisre, mint bélyeg a levélre. Megint következik egy évünk autópályák és kórházak nélkül, viszont újabb százezrekkel, akik a politikai osztály iránti undorral és a jövőkép hiánya miatt elhagyják az országot' – írta Facebook-bejegyzésében Tomac.

Azt mondta: a PSD-ellenes erőknek össze kell fogniuk.

''A PSD-ellenes pártoknak együtt kell indulniuk, közös jelölteket kell állítaniuk, különben megérdemeljük sorsunkat és semmiféle mentségünk nem lesz. A szövetséget most létre kell hozni!'' – szögezte le Tomac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában