Ideiglenes tilalom

2020.02.09. 15:52

Meghatározatlan időre szóló látogatási tilalmat rendeltek el a sepsiszentgyörgyi megyei kórháznál

Az akut légúti megbetegedések számának jelentős növekedése miatt hétfőtől látogatási tilalmat rendeltek el a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház valamennyi osztályán.

Forrás: szekelyhon.ro

Az újszülöttosztályon, a gyermekgyógyászaton, a szülészeten, valamint a gyermekpszichiátrián és a fertőzősztályon már szombaton életbe lépett a meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalom, hétfőtől pedig a többi osztályra is kiterjesztik ezt. Az intézkedés célja a vírusos megbetegedések terjedésének megelőzése – hangsúlyozza Facebook-oldalán az egészségügyi intézmény.

A megyei közegészségügyi igazgatóság adatai szerint az elmúlt héten a légúti fertőzések száma több mint 25 százalékkal, a tüdőgyulladásos megbetegedéseké pedig csaknem 14 százalékkal nőtt a megyében az előző héthez viszonyítva – írja az Agerpres.

Kovászna megyében eddig 11 influenzás megbetegedést igazoltak (Sepsiszentgyörgyön, Szitabodzán, Bodzafordulón és Mikóújfaluban), és az esetek 2 százalékában szorult kórházi kezelésre a beteg.

 

Borítókép: a sepsiszentgyörgyi megyei kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában