Felelősségre vonás

2020.02.19. 15:00

Beidézték a DNA-hoz Mircea Beuran orvost

Beidézték szerdán a korrupcióellenes ügyészségre (DNA) Mircea Beurant a Floreasca kórház sebészeti részlegének volt osztályvezető orvosát.

A kihallgatásra egy nappal azelőtt kerül sor, hogy a bukaresti ítélőtábla elbírálná a DNA-nak a fővárosi törvényszék ítélete ellen benyújtott fellebbezését. A törvényszék múlt héten elutasította Beuran előzetes letartóztatásba helyezését, és házi őrizetet rendelt el ellene. A döntés nem volt jogerős, és a vádhatóság megfellebbezte azt – írja az Agerpres.

A DNA szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10.000 eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni.

Beurant a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál.

Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg.

Mircea Beurant januárban menesztették a Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető orvosi tisztségéből, miután egy páciens égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon, majd meghalt.

Borítóképünkön Mircea Beuran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában