Koronavírus

2020.02.26. 16:31

Arafat: megérkeztek az első ajánlatok hőszkennerekre

Megérkezett a hőszkennerek beszerzéséhez szükséges első tíz ajánlat, és még a szerdai napon szeretnének megállapodásra jutni a forgalmazókkal, nyilatkozta Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi osztályának vezetője.

Arafat közölte, a koronavírussal való fertőzés veszélyének kitett személyek biológiai mintái laboratóriumi elemzés alatt állnak. Ugyanakkor felkért minden illetékest, hogy ne keltsenek pánikot anélkül, hogy ismeretesek lennének a laboratóriumi eredmények – írja az Agerpres.

Az újságírókat óva intette attól, hogy a karanténban levő vagy otthon elkülönített személyeket megközelítsék. Felhívta a figyelmet az álhírek terjedésére is, és külön kihangsúlyozta: nem szabad elhinni az sms-ben vagy közösségi hálókon terjedő híreket mindaddig, amíg a sürgősségi esetekért felelős országos bizottság munkacsoportja meg nem erősíti az információt.

Azt is leszögezte: ha fel is ütné a fejét a koronavírus, ez még nem jelentené azt, hogy járvány van Romániában. A járványok nem alakulnak ki egy óra alatt – hangsúlyozta Raed Arafat.

Borítóképünkön: Raed Arafat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában