Ismét százezrek tiltakoztak a nyugdíjreform ellen Franciaországban

Elmúlt jelen – a romániai magyarok 1989–90-es rendszerváltása
Az Elmúlt jelen kiállítás az Eurotrans Alapítvány szervezésében, Magyarország kormányának támogatásával valósult meg. A helyszín: a nagyváradi Cion temploma neológ zsinagóga, Kossuth (Independenței) utca 22. szám. A kiállítás tervezői: Blos-Jáni Melinda, Fodor János, Miklósi Dénes, Molnár Beáta. A nyitóünnepséget ma 18 órakor tartják. Nyitvatartás: 2020. szeptember 22. – október 4., 12–20 óra között. Az alábbiakban a kiállítás ismertetőjét közöljük.
Grafikákból nyílt kiállítás a Tibor Ernő Galériában
A járványügyi intézkedéseknek megfelelően szűk körben, csak a Tibor Ernő Galéria tagságának jelenlétében nyitották meg szerda délután azt a kiállítást a Kanonok-sori galériában, amelyen ezúttal Csathó Töhötöm művészeti vezető grafikái tekinthetőek meg.
Megnyitották a Nagyváradi Vendéglátóipari Akadémiát
Vendéglátóipari képzések indulnak Nagyváradon idén ősztől, az intézmény székhelyét szombat délelőtt avatták fel, a képzések nagy része is ott fog zajlani.
VIII. Érmelléki Hagyományőrző és Kézműves Napok
Az érmihályfalvi Érintő Egyesület nyolc évvel ezelőtt indította útjára az Érmelléki Hagyományőrző Kézműves Napokat a helyi és a környékbeli gyermekek számára.
A legnagyobb filmfesztiválok filmjeit is megnézhetjük a Mozinet Filmnapokon
Október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten a Puskin moziban és 14 további magyarországi városban.