Voks 24

2024.06.09. 13:21

Vitézy Dávid bizakodó a szavazás eredményével kapcsolatosan

„Minden választás a demokrácia ünnepe, ezért minden budapestit arra biztatok, hogy éljen a szavazás lehetőségével, különösen, ha azt gondolja, hogy Budapesten változásra van szükség” – mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát az európai uniós és önkormányzati választásokon a XII. kerületben.

MW

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Diana utcai általános iskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Vitézy Dávid azt mondta: a választás eredményét tekintve bizakodó, de nem szeretne találgatásokba bocsátkozni. Budapesten meg kell haladni azt a fajta csatározást, amely az elmúlt években zajlott és szakmai alapú új városvezetésre és változásra van szükség – jelentette ki.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje sikeresnek nevezte az érdemi városfejlesztési vízión alapuló kampányát, amelyben a budapestiek mindennapi életét meghatározó témák kerültek napirendre. Példaként említette a BKK rendészetet, a külső kerületek és a HÉV-ek fejlesztését vagy a kórházi állapotok javítását. Véleménye szerint a fővárosiak érdekeit hatékonyan érvényesítő főpolgármesterre van szükség.

Mint mondta, Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje) visszalépése a programján és álláspontján semmit nem változtatott, továbbra is úgy gondolja, hogy szakmai logika alapján szeretné vezetni a fővárost és kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön. Szakmai alapú városvezetésre készül és minden olyan ügyben, amely sérti a budapestiek javát, ki fog állni a kormánnyal szemben és képviselni fogja az érdekeiket: legyen szó akár maxi-Dubaj projektről vagy a kínai magasvasútról.

Sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt politikai oldal érdekeit nem fogom előtérbe helyezni, a budapestiekért szeretnék dolgozni

– hangoztatta a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában