Álláspont

2024.06.10. 16:50

Menczer Tamás örül annak, hogy Magyar Péter lett az ellenfelük (videó)

A politikus az Országgyűlés utolsó tavaszi ülésnapján világossá tette: mindegy, hogy ki a soros a baloldalon, le fogják győzni.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az óbaloldalon és az újbalodalon is sok a hazudós figura, ezért a tényeket érdemes rögzíteni: az európai parlamenti és az önkormányzati választást is megnyerte a Fidesz–KDNP – fogalmazott a kormánypártok kommunikációs igazgatója a parlamentben. Menczer Tamás a tavaszi ülésszak utolsó napjának napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy az 58 százalékos részvételi arány azt mutatja, hogy a magyarok megértették, hogy a választás tétje a háború vagy béke kérdése.

Világosan állást foglaltak a béke mellett és támogatták Orbán Viktort

– húzta alá Menczer Tamás.

Kiemelte, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy a magyar emberek döntésének érvényt szerezzenek és Magyarországot megvédjék. Az önkormányzati választások kapcsán jelezte, hogy 19-ből 19 megyei közgyűlést megnyertek, a megyei jogú városok közül pedig négyet megnyertek, hármat elvesztettek, a 2019-es állapotokhoz képest így a kormánypártok mérlege pozitív, hiszen 25 megyei jogú város közül 15-ben fideszes, vagy Fidesz által támogatott polgármester nyert.

Két évvel ezelőtt, amikor a Momentum bejutott a parlamentbe, azt mondtam, hogy a Momentum oda fog kerülni ahová való, derék elődeik, az SZDSZ mellé, a magyar politikatörténet szemétdombjára, és ez így is történt

 – rögzítette a kormánypárti politikus.

A DK-ról szólva azt modnta, hogy kitartóan árulják el a magyar érdeket Brüsszelben a dollárokért cserébe, amire a magyarok azt mondták, hogy ebből elegük van. A Tisza Párt eredménye kapcsán úy fogalmazott, hogy annak nagyon örül, mert 

ha kérni kellett volna ellenfelet a következő időszakra, akkor Magyar Pétert kérte volna, mert most ér véget az illúzió az újbaloldalon.

Mostantól elszámoltatható és el fogja árulni a választóit, ahogy az országot is, és amikor ezt megteszi, mi ott leszünk, számon kérjük, a választáson legyőzzük. Teljesen mindegy, hogy ki a soros a baloldalon, le fogjuk győzni újra és újra

– zárta felszólalását Menczer Tamás.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy a magyar demokrácia köszöni szépen, jól van, amit a magas részvételi arány is mutat. Köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz–KDNP-t támogatták a választáson.

Ha a tegnap leadott szavazatokat egy országgyűlési választáson adták volna le, akkor a kormánypártok kétharmados felhatalmazást kaptak volna

– tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában