Pályázatok

2024.06.15. 16:57

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai (videó)

Potápi Árpád János az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában a két programot a nemzetpolitika zászlóshajóinak nevezte.

MW

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Kőrösi Csoma Sándor Program déli féltekére szóló új pályázati felhívásáról a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. épületében 2023. január 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton.

Potápi Árpád János az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában a két programot a nemzetpolitika zászlóshajóinak nevezte. A cél, hogy segítsék a világ különböző pontjain, diaszpórában, illetve szórványban élő magyar közösségeket a kiküldött ösztöndíjasokkal - tette hozzá. Közölte: 

a két programban már több mint ezer ösztöndíjas teljesített szolgálatot Kanadától Új-Zélandig.

Június 15-étől ismét megnyílik a jelentkezés mindkét programra: várják a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött olyan magyar állampolgárok pályázatát, akik jártasak a közösségszervezésben, és úgy érzik, van olyan tudásuk, készségük, amit átadhatnak a diaszpórában, szórványban élő magyaroknak; lehet jelentkezni akár Magyarországról, akár a határon túlról.

Részletek és jelentkezés a kulhonimagyarok.hu oldalon.

Hajrá, fiatalok és idősebbek egyaránt, várjuk a jelentkezőket!

 - zárta nyilatkozatát Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a 2024/2025. évi felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Program esetében az északi félteke országaiba lehet pályázatot benyújtani, a Petőfi Sándor Program keretében pedig a szomszédos országok szórványmagyar vidékeire utazhatnak ösztöndíjasok.

A felhívásban kiemelték, hogy a programra jelentkezők négy feladatkör közül választhatnak a jelentkezés benyújtásakor: cserkésztevékenység, hagyományőrzés (népzene, néptánc, népi kézművesség), oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenység ellátása.

A Kőrösi Csoma Sándor Program friss felhívásának célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország.

A Petőfi Sándor Program célterületei: Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia - tették hozzá.

Az új programszakaszban a két program keretében 125 fő vehet részt - írták.

A pályázatra június 15-től július 14. éjfélig lehet jelentkezni elektronikus úton - közölték, hozzátéve: a felhívás és a jelentkezés további részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában