Káosz

2024.05.23. 09:32

Tovább üldözi az autósokat Karácsony Gergely

A főpolgármester tovább folytatja az autósok üldözését Budapesten: a terv részeként most a pesti alsó rakpartot zárná le – hívta fel a figyelmet a baloldali városvezetés újabb mesterkedésére Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampányrendezvényén a salgótarjáni Fõ téren 2024. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje a közösségi oldalán tett közzé információkat arról, hogy a főpolgármester most teljesen szétverné Budapest közlekedését a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszának végleges lezárásával. Karácsony ugyanis személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Fővárosi Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét.

A főpolgármester személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét. Ezzel az utolsó szöget is bevernék a fővárosi közlekedés koporsójába. Úgy látszik ez az ő személyes őrülete, hiába mérte fel az Autóklub és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is, hogy ezt a budapestiek nem akarják, ez Karácsonyt egyáltalán nem érdekli

– írta a közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. 

A főpolgármester-jelölt szerint a Karácsony által okozott közlekedési káosz mára a főváros gazdasági növekedésének gátjává vált. Az újabb forgalomcsökkentő intézkedések pedig tovább súlyosbíthatják a fővárosban tapasztalható közlekedési káoszt, jelenleg ugyanis óránként 2400 autó halad át a rakparton. A lezárással pedig ezt a forgalmat a szűkebb keresztmetszetű belvárosi utcákba terelnék, így pedig nőni fog a légszennyezettség, a dugó és a káosz Budapesten.

A főpolgármester szokás szerint abba nem gondol bele, hogy a lisztnek el kell jutnia a pékségbe, a péknek a kemence mellé, a kenyérnek a polcokra, a vásárlóknak a boltokba

– tette hozzá a főpolgármester-jelölt. 

Az autósok üldözésével kapcsolatban a Budapest Brand vezérigazgatója, Faix Csaba az ATV Start műsorában nyilatkozott. Elmondása szerint egy esetleges felújítás esetén, ha lezárnak egy főbb útvonalat, az első egy-két napban ez valóban komoly fennakadásokat okozna, ezek után viszont az autósok más útvonalakat találnak. 

Az elmúlt időszakban Karácsony Gergely és a főváros számos intézkedéssel lehetetlenítette el az autósok közlekedését városszerte, kezdve a Nagykörúton és az Üllői úton felfestett biciklisávokkal, illetve a Lánchíd lezárásával

– írja a Magyar Nemzet. 

A Karácsony Gergely vezette balliberális városvezetés által nemrég sietve megalapított klímaügynökség vezetője, a korábbi ­MSZP-s árnyékminiszter, Ámon Ada pedig még egy lapáttal rátett az elmúlt öt év közlekedéspolitikájára, és bejelentette, száműznék a régi gépjárműveket a főváros útjairól.

Ámon Ada állítása szerint az autók kitiltása könnyedén megoldható, és azon dolgoznak, hogy úgynevezett nullakibocsátású zónákat hozzanak létre a fővárosban.

Mindeközben azonban jelenleg több százezer olyan autó jár a város utcáin a Belügyminisztérium adatai szerint, amely nem felel meg a Karácsony Gergely vezette Budapest által támasztott elvárásoknak. A főváros így pedig sok esetben a leginkább kiszolgáltatott, illetve hátrányos helyzetű személyektől venné el a gépjárműhasználat lehetőségét.

Karácsony Gergely főpolgármester a megválasztása után szinte rögtön az autósok üldözésébe kezdett, és csaknem öt éve keseríti a budapesti gépjárművezetők életét.

A Főpolgármesteri Hivatal korábban vizsgálta a dugódíj bevezetésének kérdését is, de Karácsony Gergely megválasztása után csaknem két évnek kellett eltelnie, hogy ismét előhúzza a tarsolyából az autósok száműzésének tervét. 

 

További részletekért kattintson IDE. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában