Voks 2024

2024.05.09. 12:27

Menczer: Magyar Péter háborúpárti és ennél baloldalibb már nem is lehetne (videó)

Magyar Péternek „csak baloldala van, nincs is más oldala, ennél baloldalibb nem is lehetne” – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, írja az MTI.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás kijelentette: a magyar baloldalt a pénz mozgatja, ezt maguk vallották be, a rendezvényeik és akcióik finanszírozása nem mikroadományokból származik, ezeket a pénzeket külföldről kapják.

Úgy fogalmazott: Magyar Péternél ugyanaz látszik, mint Márki-Zay Péternél, „ugyanaz a DatAdat-os, Bajnai-féle, sorosista világ, mind egyformák: háborúpártiak és külföldről irányítottak”.

A VII. kerületben háborúpárti, bevándorláspárti, LMBTQ-aktivista volt Magyar Péter jelöltje – közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, mindezek nem jelentenek problémát Magyar Péternek. Úgy folytatta: a 444 friss híre szerint Dobrev Klára és Karácsony Gergely várja Magyar Pétert az összefogásba, ő pedig azt nyilatkozta a Die Presse című osztrák napilapnak, hogy 2026-ban hajlandó erre. „Ez egy brancs, külföldről irányítják őket és elvárják tőlük az összefogást és a háborúpártiságot, és ők ezt meg is teszik” – jelentette ki.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója fontos kérdésnek nevezte, kiket kellene képviselniük a brüsszeli politikusoknak. Szerinte a válasz nyilvánvaló: az európai embereket, akik megtisztelték őket a bizalmukkal és rájuk szavaztak, akikért felelősséggel tartoznak.

De ami most Brüsszelben történik, az biztosan nem az európai emberek érdeke – hangsúlyozta Menczer Tamás. Hozzátette: amikor az Európai Uniót megalapították, és amikor Magyarország csatlakozott húsz évvel ezelőtt, két világos cél volt: legyen béke és legyen jólét. Ma nincs béke, és a jelenlegi brüsszeli politikusok egyetlen lépést sem tesznek a háborútól a béke felé, a háborút építik, nem a békét, és az összes szankciós, gazdasági és energetikai döntésükkel az európai életszínvonalat rombolják – fejtette ki a kommunikációs igazgató.

Kiemelte: Brüsszelben változás kell, mert a jelenlegi vezetés rombolja a versenyképességet és a biztonságot; olyan embereket kell odaküldenünk, akik valóban a magyar és az európai emberek érdekeit képviselik.

Az orosz–ukrán háborúról azt mondta, egyre több országban látják az emberek pontosan, mi történik, és ha föltennék a kérdést, egyetértenek-e a brüsszeli politikusokkal abban, hogy ez a „mi háborúnk”, és elmennének-e oda harcolni és meghalni, akkor nemet mondanának. Ez nem a mi háborúnk – hangoztatta Menczer Tamás.

A bevándorlással kapcsolatban megjegyezte, Afrika lakossága óvatos becslések szerint a következő húsz évben 750 millióval nő és eléri a kétmilliárd-kétszázmilliót. Ha ennek a tömegnek csak egy része elindul, „akkor nekünk harangoztak Európában” – mondta.

Hozzátette, ha a háborúnál a jelenlegi politikát viszik tovább a brüsszeli vezetők, azt, hogy katonákat akarnak küldeni és atomfegyvereket bevetni, „akkor nekünk szintén harangoztak”.

A veszély nagy, ezért olyan politikusokra van szükség, akik meg akarják védeni Magyarország békéjét és biztonságát, a béke pártján Magyarországgon csak a Fidesz–KDNP áll!

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy különböző szabályokkal megnehezítették a mezőgazdaságban dolgozók mindennapjait, drágább lett a termelés. A gazdák ezt még elviselték, de aztán Brüsszel úgy döntött, Ukrajnából minden termék bejöhet, és a szabályok ezekre nem vonatkoznak. Ami a mezőgazdaságban történik, az történik mindenhol – állapította meg Menczer Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában