Voks 24

2024.04.04. 09:14

Összeállt a Fidesz–KDNP EP-listája

A Fidesz országos elnöksége a KDNP-vel egyetértésben döntött a kormánypártok 2024-es európai parlamenti listájának javaslatáról, amelyet a Fidesz választmánya április 15-én fogadhat el – közölte Deutsch Tamás EP-listavezető, aki az MTI-nek csütörtökön nyilatkozva arról is beszámolt: új jelöltként szerepel a listán mások mellett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke és Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás értékelése szerint az eddigi legkeményebb európai parlamenti ciklus elé néznek,

minden korábbinál durvább támadásokkal szemben kell majd megvédeniük Magyarország szuverenitását.

A listavezető úgy fogalmazott: „ehhez, a közös szabadságunkért folytatott küzdelemhez kellett megtalálni a győztes csapatösszeállítást, a régi és új harcosokat”, hozzátéve, „ha a listán szereplők felkészültsége alapján a megmérettetés pontozásos sportág lenne”, már most nyernének.

Hangsúlyozta:

a Fidesz–KDNP 2024-es európai parlamenti (EP) listája a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábor erejét mutatja. A még erősebb és még hatékonyabb magyar nemzeti érdekképviseletet és a magyar szuverenitás megvédését még keményebb harcokban sikerre vivő csapat állt össze

– jelentette ki.

Közölte: a Fidesz–KDNP 2024-es EP-listája továbbra is nemzeti lista, amelyen a vajdasági és kárpátaljai magyar nemzeti közösség új jelöltjei, Vicsek Annamária és Ferenc Viktória is szerepelnek. Hozzátette: mindennek a nyugat-balkáni uniós csatlakozási folyamat felgyorsítása szempontjából, illetve a tragikus orosz–ukrán háború mielőbbi befejezésével, a béke megteremtésével kapcsolatban még különösebb jelentősége van.

Jelezte: 

Bocskor Andrea és Deli Andor EP-képviselők továbbra is a határon túli magyar nemzeti közösségek érdekében folytatják munkájukat.

Deutsch Tamás arra is kitért: „Brüsszel méregzöld ideológiai nyomásgyakorlása” ellen Nyugat-Európa-szerte fellázadtak a gazdák, a következő évek egyik legfontosabb kérdése a gazdatársadalom érdekeinek eredményes képviselete lesz. Ezért fontos – folytatta – hogy

a magyar gazdák képviselete markánsan megjelenik a listán, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnökének személyében.

Elmondta: Orbán Viktor felkérésére Hidvéghi Balázs az európai parlamenti ciklus végeztével a magyar Országgyűlés tagjaként dolgozik majd, a néhány év megszakítással 2004 óta EP-képviselő Járóka Lívia pedig a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Hozzátette: Trócsányi László már korábban bejelentette, hogy nem indul újra a 2024-es európai parlamenti választásokon, mert a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként a magyar felsőoktatás sikeréért kíván dolgozni, míg Tóth Edina európai parlamenti tanácsadói és képviselői tapasztalatával környezetvédelmi szakemberként folytatja pályafutását.

A listavezető megtisztelőnek nevezte, hogy

Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok, paravívó világ- és Európa bajnok is tagja a csapatuknak.

Hozzátette: Kósa Ádám jelenlegi EP-képviselő, a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnökeként az egyik legfontosabb nemzetközi sportdiplomáciai tisztséget betöltő magyar sportvezetőként dolgozik a jövőben.

A Fidesz–KDNP listavezetője úgy összegzett: véleménye szerint

ez a csapat alkalmas arra, hogy aktívan közreműködjön az EP-n belül remélt és várható jobboldali fordulatban.

Jelezte: az EP-lista elfogadásáról a Fidesz országos választmánya az április 15-i ülésén dönt.

Deutsch Tamás értékelése szerint hatalmas tétje van az európai parlamenti választásnak.

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, Brüsszelben változás kell! Ahhoz, hogy a józan ész végre visszatérhessen az európai intézményekbe, a jobboldali-szuverenista európai erők áttörését kell elérnünk júniusban

– hangsúlyozta.

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokraták megértsék: mi nem kérünk a háborúból, nem engedjük be a migránsokat, és nem adjuk oda a gyermekeinket a genderaktivistáknak. Ebben a küzdelemben pedig a magyar polgárok csak a Fidesz-KDNP képviselőire számíthatnak” – hangoztatta.

Kiemelte azt is: júniusban vissza nem térő esélye van az európai jobboldalnak, a szuverenista erőknek az Európai Parlament akár legnagyobb frakciójának a létrehozatalára is. „Mi ennek a széles körű jobboldali- szuverenista együttműködésnek a részesei leszünk” – mondta Deutsch Tamás.

Menczer Tamás: ha együtt vagyunk, nyerni fogunk

A magyar kormánypártok politikai közössége a legsikeresebb és legerősebb Európában – hangsúlyozta csütörtöki Facebook-videójában Menczer Tamás. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója ennek okait abban látja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány az elmúlt tizenhárom évben elsőként ismerte fel a válságokat, és helyes válaszokat adott rájuk. „Mi mondtuk azt, hogy

  • Ukrajnában háború helyett béke kell, a csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak, azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség;
  • a bevándorlás veszélyes, terrort és bűnözést, párhuzamos társadalmakat jelent, tehát a bevándorlást nem megszervezni, hanem megállítani kell;
  • munkahelyekre van szükség, hiszen ha munka van, minden van – tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtettünk, és megőriztük ezeket a Covid, a háború és a szankciók ellenére is;
  • a családokat támogatni kell – a magyar családtámogatási rendszer világszinten is páratlan;
  • az idősek tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, ezért megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, és visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat;
  • a fiatalokat támogatni kell az életük kezdeténél, ezért adómentességet kaptak;
  • védekeznünk kell az lmbtq-propagandával szemben, nőnek öltözött férfiak nem mehetnek a gyerekeink közelébe”

– sorolta a politikus.

A videót itt tudja megtekinteni:

Menczer Tamás szerint ezek az eredmények világosak, de ez nem jelenti azt, hogy az út végén lennénk. Úgy vélekedett, közös eredményeinket most is meg kell védenünk, mert egyrészt a közéletben a baloldal vezéreként továbbra is jelen van Gyurcsány Ferenc, másrészt új szereplők is feltűntek: „politikai kalandorok, árulók, feleségüket rettegésben tartó figurák”. „Választásokhoz közeledünk, a közösségünk erős, a munkát el fogjuk végezni, a harcot felemelt fejjel, egyenes háttal meg fogjuk vívni, és ha együtt vagyunk, a közösségünk erejének köszönhetően meg is fogjuk nyerni” – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Megkezdte az NVI a választási értesítők postázását

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az április 3-i névjegyzéki adatok alapján megkezdte a szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítők kiküldését a választópolgárok számára – közölte az NVI az MTI-vel.

Azt írták: elkezdték az idei európai parlamenti, helyi önkormányzati, illetve a nemzetiségi önkormányzati választások értesítőinek postázását.

A szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítő a választó személyes adatai mellett tartalmazza a választással kapcsolatos legfontosabb információkat: annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a választópolgár szavazni jogosult, a szavazás idejét, illetve azt is, hogy a választópolgár melyik választásokon voksolhat – írták.

Hozzátették: az értesítő tájékoztatást ad továbbá arról, mely igazolványok bemutatásával lehet szavazni, illetve részletes információkat tartalmaz a választási kérelmek benyújtásáról és a legfontosabb választási határidőkről is.

Felhívták a figyelmet arra: újdonság, hogy a választási értesítők QR-kóddal egészültek ki, amely az elektronikus ügyintézés egyszerűbb elérését segíti.

A NVI április 19-ig (péntek) küldi meg a választópolgárok számára az értesítőket. Abban az esetben, ha valakihez nem érkezik meg az értesítő, az megsemmisül vagy elvész, a választópolgár a polgármesteri hivatalokban található helyi választási irodától új értesítőt igényelhet.

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazáson való részvételnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában