Zajlik az élet

2024.04.14. 17:43

Karácsony szerint nincs hídpénzbotrány, az újpesti polgármester pedig riportereket hülyézett le (videó)

– Hülyék! – így hagyta ott a Magyar Nemzet és az M1 stábját a Momentumból kilépett és a DK frakciójába átülő Déri Tibor újpesti polgármester, miután a hídpénzbotrány ügyében kérdezték. A főpolgármester szerint pedig ki sem kell vizsgálni, hogy vélhetően a Lánchíd felújítására szánt pénzből másfél milliárd forint szivárgott a Sunstrike Hungary Kft-hez.

MW

Forrás: képernyőfotó/Magyar Nemzet

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) megállapította, hogy a végül a Lánchíd felújítását elnyerő A-Híd Zrt. akkor utalt először a Sunstrike Hungary Kft.-nek, amikor már tudni lehetett, hogy ő lesz a közbeszerzés nyertese.

Déri Tibor újpesti polgármester az erre vonatkozó kérdéseket provokációnak minősítette, és érdemben nem kommentálta. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a KEHI vizsgálata után fog véleményt alkotni. Arról azonban megfeledkezett, hogy az már elkészült, hiszen éppen ennek alapján kérdezték az ügyről a politikust – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint pedig ki sem kell vizsgálni, hogy vélhetően a Lánchíd felújítására szánt pénzből másfél milliárd forint szivárgott a Sunstrike Hungary Kft-hez. A politikus azzal védekezett, hogy a céggel nincs is kapcsolata a fővárosnak. A politikus azt mondta, nem fog lemondani, arra viszont már nem válaszolt, hogy fog-e vizsgálatot indítani az ügyben, szerinte ugyanis hídpénzbotrány sincs.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában