Szolidaritási hozzájárulás

2024.03.28. 10:05

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják Karácsony Gergely állítását

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A bejegyzéshez feltöltött kép szerint a főváros iparűzési adóbevételei és költségvetési támogatásai 2019 és 2023 között 1107 milliárd forintot tettek ki, míg a főváros által fizetendő szolidaritási hozzájárulás ugyanezen időszakban 160 milliárd forintot.

A miniszter úgy fogalmazott, a 

főpolgármester tavaly június óta, azaz 9 hónapja nem fizet adót: idén márciusig több mint 46 milliárd forint szolidaritási hozzájárulás befizetését tagadta meg a főváros.

Ebből 28 milliárd forintot már inkasszált a Kincstár, 18 milliárd forint behajtását a főpolgármester ideiglenes jogvédelemmel próbálja késleltetni – írta Varga Mihály.

Kiemelte, hogy 

a szolidaritási hozzájárulást a gazdagabb önkormányzatok fizetik a szegényebb települések támogatására. 

Ez azt jelenti, hogy 

a főváros baloldali vezetése a szegényebb településektől vonná el a forrásokat, ha a kormány nem pótolná ki a hiányzó összeget

– mutatott rá Varga Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában