Ellenzéki konfliktusok

2024.02.05. 07:28

Karácsony hibát hibára halmoz, kezd eluralkodni rajta a pánik

A Magyar Nemzet baloldali forrásai szerint szinte tapintható a feszültség a Városházán az elmúlt időszak botrányai után.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A baloldal szempontjából drámai folyamatok indultak el a fővárosban – állítják a Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó források. Egyszerre több – egymással szorosan vagy lazábban összefüggő – ügy miatt van feszültség a Városháza szereplői között. A lap szerint a konfliktusok öt csomópont körül sűrűsödnek:

1. Karácsony Gergely pánikba esett azért, mert Vitézy Dávid – aki még be sem jelentette indulását a főpolgármesteri székért – a vártnál népszerűbb, és van esély arra, hogy adott esetben legyőzze Karácsonyt.

2. Karácsony az elmúlt egy hónapban kapkodni kezdett, nem tudja kimagyarázni újabb és újabb botrányait. Ilyen az adománygyűjtő ládikák ügye, a Lánchíd felújítása körüli botrány és a pulykaügy.

3. Karácsony megítélése nagyot zuhant a baloldali pártok körében. Az utolsó csepp a pohárban éppen a pulykaügy volt, vagyis az, amikor a BKK vezetője levágásra váró pulykához hasonlította az utasokat, Karácsony mégsem fogadta el a lemondását.

4. Gyurcsány Ferenc kiadta az ukázt a DK-soknak: Karácsonyt nem kell támadni, de megvédeni sem.

5. A baloldalon amiatt aggódnak, hogy a párhuzamosan futó botrányos ügyek leépíthetik Karácsony népszerűségét, aki hasonló helyzetben visszalépett az előválasztási küzdelmektől 2021-ben. Egyesekben a sok hiba miatt felmerült a B terv, vagyis Karácsony lecserélése egy másik főpolgármester-jelöltre.

Szinte tapintható a feszültség a Városházán, a mögöttünk álló egy hónapban elpárolgott Karácsony Gergely korábbi magabiztossága, hibát hibára halmoz, kezd eluralkodni rajta a pánik 

– vélik többen a lapot tájékoztató baloldali politikusok közül. Mindez szorosan összefügg azzal, hogy színre lépett a főpolgármester egyik lehetséges kihívójaként Vitézy Dávid – írják. 

A közlekedési szakember, volt államtitkár egyelőre nem jelöltette magát, csak annyit mondott a nyilvánosság előtt, hogy megfontolja az esetleges indulást a június 9-i önkormányzati választáson, de már húsz százalék feletti támogatottságú egyes közvélemény-kutatások szerint. A Városháza belső ügyeire rálátó források úgy vélik, emiatt mutatkoznak Karácsony Gergelyen a pánik jelei, veszélyben érzi az eddig tükörsimának hitt választási győzelmét, és ez az ideges hangulat vezetett az elmúlt hetek sorozatos főpolgármesteri ballépéseihez.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában