Másképp látja

2024.01.18. 17:47

Pressman állítja, hogy nem avatkozik bele a magyar belpolitikába (videó)

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete rendszeresen kritizálja a magyar kormány intézkedéseit, a Magyar Nemzetnek adott válaszából azonban az derül ki, hogy az őt ért kritikáknak szerinte nincsen valóságalapja.

MW

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete országa zászlajával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az amerikai nagykövet korábban Putyin-pártisággal is vádolta és a Kremlhez hasonlította a magyar kormány működését, emlékeztet a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy a nagykövet azt állította: 

antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak, a  szuverenitásvédelmi törvény miatt is aggódott, sőt még a ferencvárosi szivárványpaddal is fotózkodott.

David Pressman munkásságát számos kritika érte az elmúlt időszakban. A kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egyes vélemények szerint politikai aktivista. Szerinte azonban ezeknek az állításoknak nincsen valóságalapjuk.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni David Pressmantól, hogy miért avatkozik bele egy ország belügyeibe, a nagykövet azonban szerencsétlennek nevezte a kérdést, és szerinte valótlanságokon alapul, szóval nem érzi, hogy bármilyen módon beavatkozna a magyarországi belügyekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában