Pengeváltás

2024.01.18. 12:50

Kocsis Máté Daniel Freundnak: tanuljon meg tisztelettel beszélni a hazámról!

Kicsoda Kocsis Máté? – reagált Kocsis Máté tegnapi Facebook-posztjára Daniel Freund zöldpárti német európai parlamenti képviselő, akinek a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kemény választ adott.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy korábbi sajtótájékoztatón

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Amint lapunk is megírta, Kocsis Máté kedden Facebook-bejegyzésben reagált Daniel Freund zöldpárti német európai parlamenti képviselő kijelentésére, amely szerint meg fogják támadni a Magyarországnak járó európai uniós pénzek feloldását. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője posztjában kifejtette: „Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.”

Az ügy kapcsán az RTL megkereste Daniel Freundot, aki csak annyit írt a tévécsatorna portáljának küldött válaszában: „Kicsoda Kocsis Máté?”

Erre reagált most újabb bejegyzésében a magyar politikus, rámutatva részben arra, hogy ő a legnagyobb magyar politikai közösség parlamenti frakciójának vezetője, részben pedig arra, hogy

az európai parlamenti képviselő kérdése mögött éppen az a felsőbbrendűség-tudat húzódik, amelyre előző napi posztjában is utalt.

Kocsis Máté végül hozzátette: „De ami fontosabb: tanuljon meg tisztelettel beszélni a hazámról!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában