Szuverenitás

2023.12.22. 08:43

Külföldről irányították az ellenzéket, így akarták befolyásolni a szerb választásokat

A szerb ellenzék ugyanúgy viselkedik egy kínos vereség után, ahogy a magyar dollárbaloldal szokott.

MW

Aleksandar Vucic szerb elnök (b7) sorban áll egy belgrádi szavazóhelyiség előtt az előrehozott szerbiai választásokon 2023. december 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Darko Vojinovic

Alig egy hete előre hozott választásokat tartottak Szerbiában, amelyet Alekszandar Vucsics elnök pártja, a Szerb Haladó Párt nyert meg. A B92.net szerint a szerb vezető hangsúlyozta, hogy a választásokat külföldről akarták befolyásolni, és ezzel meg akarták sérteni Szerbia szuverenitását.

Hatóságaink kivizsgálják és a végére járnak a külföldi befolyásolásnak. Megmutatjuk az egész világnak, hogyan valósul meg ez a fajta beavatkozás a független országok folyamatiba

– jelentette ki az elnök.

Vucsics azt állítja, hogy a szerb ellenzék képtelen elviselni a vereséget, ezért folyamatosan választási csalásról beszélnek, ám ennek semmi jelét sem látni. A szerbiai ellenzékről a következőket nyilatkozta:

Tiszteletben tartom a szavazataikat, a 900 000 embert, de tiszteletben tartom a mi 1 800 000 szavazatunkat is. Ne játsszanak úgy, mint a gyerekek. Belgrádban semmi kifogásuk nincsen. De hol van az a negyvenezer szavazó a Boszniai Szerb Köztársaságból? Soha nem tudták beismerni a vereséget.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el.

Ifj. Lomnici Zoltán: Soros pénzét találják majd a vizsgálatok a szerbiai választások befolyásolása mögött

Szinte száz százalék, hogy a szerb elnök által említett külföldi befolyásolás mögött a vizsgálatok során ott találják majd az NGO-szervezeteket, mögöttük pedig Soros György pénzét – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában, írja az MTI.

A Századvég Alapítvány tanácsadója úgy fogalmazott, hogy

hosszú története van Szerbiában a „szuverenitássértésnek”, Soros György már 1990-ben televíziót, rádiót vásárolt, valamint bírói, ügyészi szövetségekben mutatták ki az általa pénzelt szervezetek jelenlétét.

A kutató úgy látja, hogy az egész Balkánon, valamint a közép-kelet-európai régióban évtizedek óta folyik egy dialektikus küzdelem. Kitért a lengyelországi választások után a lengyel köztelevízióban lezajlott „tisztogatásokra” is. Úgy fogalmazott, hogy „a lengyeleknél is ki lett építve a hátország”, alapvetően az NGO-szervezetek által.

Szólt arról is, hogy az Egyesült Államokban a következő elnökválasztás során a Nyílt Társadalom Alapítványok rendszere Alex Soros vezetésével „pénzt fog tolni” a demokratáknak.

„A hálózat jelen van és működik, az állam akkor végzi jól a dolgát, ha kivédi ezeket a támadásokat” – hangsúlyozta.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint Európában éles határvonal húzódik a pártok hozzáállását illetően, aszerint, hogy szuverenista vagy globalista, „leszűkítve brüsszelista” érdekeket képviselnek. Mint mondta, nem a bal- és jobboldali logika mentén szerveződnek a szuverenisták, szocialista pártok is képviselhetnek szuverenista törekvéseket.

Közölte, hogy a szuverenitás nem pusztán ideológiai, filozófiai kérdés és „nem múltbeli fogalom, hanem jövőbeli termék”. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarországon az a patrióta gazdaságpolitika, amely 2010-ben elindult, szemben áll a globalista érdekekkel. A szuverén gazdaságpolitika ellen mindent megtesznek azok, akik nem szeretik ezt a típusú, általuk bezárkózásnak mondott folyamatot – jegyezte meg.

Az kerekedik felül győztesként, aki vonzó alternatívát tud felmutatni a társadalom számára. Például meg tudja győzni az embereket arról, hogy jobb, ha magyar és nem külföldi kézben van a hazai energetikai szektor – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában