Képmutatás?

2023.10.24. 13:04

Kovács Zoltán frappáns választ adott Guy Verhofstadt bejegyzésére

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Guy Verhofstadt belga liberális európai parlamenti képviselő jellemtelenségére hívta fel a figyelmet az közösségi oldalán – írja a Magyar Nemzet.

MW

A fideszes politikus csattanós választ adott Verhofstadtnak

Forrás: Kovács

Verhofstadt az ’56-os megemlékezés napját arra próbálta felhasználni, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt támadja, amiért találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

A Magyar Nemzet cikkében megjegyzi, hogy a probléma csak az, hogy bár a háború kirobbanása óta valóban rendkívüli vehemenciával támadja az orosz elnököt a botrányaiba belebukott belga képviselő, nem mindig vélekedett így Putyinról.  Erre utalt Kovács Zoltán reakciója is az X felületén, ahol azt írta:

„Ez vicces, Guy. Emlékszem azokra a napokra, amikor vidáman ráztál kezet Putyinnal.”

A Mandiner is kiszúrta a bejegyzést. Mint írják, Guy Verhofstadt is csatlakozott azon képviselők sorához, akik valamilyen formában megemlékeztek az 1956-os magyarországi eseményekről. A belga EP-képviselő X-oldalán egy fotómontázst osztott meg. A fekete-fehér képen egy Budapest utcáin végighaladó tank látható, míg a színes Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök pekingi találkozója után készült.

A fotókhoz kísérőszövegként azt írta: „1956-ban a bátor magyar nép szembeszállt a brutális diktatúrával.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában