Jutalom

2023.10.09. 06:45

Karácsony a budapesti vagyonkezelő vállalat vezérének is mesés prémiumot engedélyezett

A Városháza-botrányban érintett Barts J. Balázs tavalyi teljesítményét csaknem 10 millió forinttal jutalmazta a főpolgármester.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Újabb hatalmas összegű prémium kiosztásáról értesült a Magyar Nemzet a fővárosban, ráadásul

Karácsony Gergely annak a Barts J. Balázsnak adott csaknem 10 millió forint pluszpénzt idén július 20-án, akit 2021 végén fegyelmiben részesített, amiért a vagyonkezelő vállalat vezérigazgatója befektetőkkel tárgyalt a Városháza eladásáról. Bár, mint aztán kiderült, ugyanebben az évben, 2021 végén jutalomban is részesítette Bartsot a főpolgármester.

Emlékezetes, hogy 2021 novemberében jelentek meg az első hangfelvételek a sajtóban arról, hogy a patinás épületegyüttes lehetséges értékesítéséről tárgyaltak befektetőkkel, a megbeszéléseken részt vett Barts J. Balázs is.

Az is kiderült a felvételek alapján, hogy jutalékos rendszert működtettek a Városházán, amelyen keresztül fű alatt értékesítettek fővárosi ingatlanokat.

Az ügyben rendőrségi nyomozás indult, ami ma is zajlik, és befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a vélelmezett korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott, a baloldalhoz köthető Berki Zsoltot és testvérét, Berki Józsefet.

A napokban beszámoltunk több fővárosi cégvezető mesés prémiumáról,

az összes megítélt extra juttatás már közelíti a százmillió forintot, miközben a főpolgármester szerint súlyos anyagi helyzetben van az önkormányzat.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában