Döntések

2023.07.29. 20:00

Rendkívüli ülést tart héfőn az Országgyűlés

Dönthet többek között Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban.

MW

Képviselõk Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács elnökének felszólalását hallgatják a 2024-es központi költségvetésrõl szóló törvény vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Rendkívüli ülésnapot tart hétfőn az Országgyűlés. A napirendi pontok között szerepel többek között

a Svéd Királyságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló kormány-előterjesztés.

E mellett napirenden lesz az Erasmus- és a Horizont-programok finanszírozásának biztosításáról szóló javaslat és Magyarország klímavédelmi vállalásainak erősítéséről szóló javaslat is.

A parlamenti jog szerint az Országgyűlés munkája évente két rendes ülésszakra tagolódik, február 1-jétől június 15-ig, illetve szeptember 1-jétől december 15-ig tarthat rendes üléseket a Tisztelt Ház. Azonban rendkívüli ülést vagy ülésszakot kell összehívni abban az esetben, ha azt a kormány, a köztársasági elnök vagy a képviselők egyötöde írásban kérelmezi, amely kérelemben megjelöli az összehívás okát, az ülés, ülésszak összehívására javasolt időpontot, valamint ezek napirendjét.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában