Bukott politikus

2023.07.29. 20:15

Közösségi oldalán hergel Orbán Viktor ellen Guy Verhofstadt

Úgy gondolja, Orbán Viktor hátba szúrta Ukrajnát, de arról is szót ejtett, hogy Magyarországon szerinte visszaélnek az EU-s forrásokkal.

MW

Guy Verhofstadt az Európa Jövője Konferencián Brüsszelben, 2021. április 19-én

Fotó: Hans Lucas via AFP

Ismét megnyilatkozott közösségi oldalán Guy Verhofstadt. A bukott, liberális politikus újra Orbán Viktor ellen kezdett hergelni, a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújának egy részletét megosztva. 

Szerinte Orbán Viktor hátba szúrta Ukrajnát, de arról is szót ejtett, hogy Magyarországon szerinte visszaélnek az EU-s forrásokkal. 

Az a Guy Verhofstadt vádolja ezzel hazánkat, aki a saját luxusvilláját is közpénzből újíttatta fel.

Verhofstadt egyébként hatalmas vagyonnal rendelkezik. A Transparency International nevű szervezet kutatása nyomán a Le Soir nevű lap már 2018-ban rámutatott, hogy a belga politikus a 13 ezer eurós havi fizetésén felül akár közel másfél millió eurót (vagyis több mint 500 millió forintra rúgó összeget) is bezsebelhetett az eggyel korábbi európai parlamenti ciklusban.

Bár az EP-képviselőknek nem tilos ilyen mellékes jövedelmekre szert tenniük – amennyiben ezeket nem titkolják a hatóságok elől –, a Brussels Times belga hírportál szerint Verhofstadt feltűnően sok pénzt keresett ilyen módon. 

Láthatóan nem szűkölködik tehát a liberális politikus, amit az is jól mutat, hogy Gent belvárosában egy 17. században épült, gyönyörűen felújított, folyóparti műemlék épületben él Belgiumban. Ez az a ház, aminek a felújításához több százezer euró közpénzt kapott. 

Az is érdekes, hogy éppen Verhofstadt vádaskodik Ukrajna hátba szúrásával, miközben egy olyan szállítmányozó cégnek ült az igazgatótanácsában – évi 60 ezer euróért, vagyis 24 millió forintért – amely a legnagyobb orosz céggel, a Gazprommal is szerződött – ami történetesen közvetlenül is hozzákapcsolja Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. Ráadásul ezt a szerződést a cég akkortájt kötötte, amikor Oroszország éppen annektálta a Krím félszigetet.

Sőt, az is kiderült, hogy ez a szállítmányozóvállalat egy offshore-cégen keresztül igyekezett kibújni az adófizetési kötelezettségei alól. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában