Feszültség

2023.06.26. 11:07

Újabb lövöldözés volt a magyar–szerb határnál (videó)

Hétfőn hajnalban ismét riasztó zajra ébredhettek a szabadkaiak: a beszámolók szerint több sorozatlövést is lehetett hallani, a migránsok az erdőben, a magyar határkerítésnél lövöldöztek. A közösségi oldalakra egy videó is felkerült az esettel összefüggésben.

MW

Illusztráció; magyar és cseh rendőrök a szerb-magyar határszakaszon, Szeged közelében

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A lakosok szerint több mentőautó is száguldott hétfő hajnalban az erdő irányába. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy hány sérültje lett az esetnek vagy lett-e halálos áldozat – írja a Magyar Nemzet.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak  a leszámolások az illegális bevándorlók közt. Egy-egy eset után a rendőrök és a csendőrség alakulatai nagy erőkkel vonulnak ki a környékre, de a rendteremtés általában csak néhány napig tart, mert szinte azonnal visszatérnek a bandák, állandó félelemben tartva a lakosságot.

A helyiekben érthetően felmerül a kérdés, 

minek kell történnie ahhoz, hogy a hatóságok végre véget vessenek a hasonló erőszakos cselekményeknek. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a szabadkaiak közül többen már egyáltalán nem mernek az erdő közelébe menni. Másoknak viszont nincs választásuk, mert közvetlenül az érintett környéken laknak. 

További részletek ITT olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában