Rongálás

2023.05.09. 11:29

Maroknyi momentumos ismét kordont bontott a Karmelita kolostornál (videó)

Ismét randalíroztak a Momentum országgyűlési képviselői, hatodszorra bontották le a kordonokat a budapesti Karmelita kolostornál, az Európa-napon.

MW

Forrás: Momentum Facebook-oldala

Ismét a karmelita kolostornál randalíroztak a Momentum országgyűlési képviselői, akik Hadházy Ákossal és a párt szimpatizánsaival együtt ma reggel hét óra körül ismét lebontották a karmelita kolostor körül felállított kordonokat. A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen helyreállítani – írja a Magyar Nemzet. 

A momentumosok továbbá hétpontos követelésüket is kifüggesztették a karmelita kolostor bejáratára, amelyben szabad sajtót, szabad és arányos választásokat és sztrájkjog visszaállítását követelik a kormánytól. 

Az akció békésen zajlott.

Hazudott a Momentum, élőben sem nyilatkoznak (videó)

A Momentum politikusai immár abban is Hadházy Ákost követik, hogy azt hangoztatják, csak élő adásban hajlandóak válaszolni a sajtó munkatársainak. Mint azonban kiderült, ez nem igaz.

Ugyanis mikor kedden reggel Hadházy Ákos és a Momentum ismét elbontotta a kordont a Karmelitánál, a Mediaworks Facebookon élőben közvetített a helyszínről. Azonban Gelencsér Ferenc, a párt elnöke most azt találta ki, hogy csak stúdióban hajlandó válaszolni – írja a Magyar Nemzet. Egyébként ezek az akciók eddig sem mozgattak meg sok embert, a keddin pedig minden eddiginél kevesebb embert volt, a politikusokon kívül, csak páran jelentek meg a Karmelitánál. 

Csakúgy, mint Gelencsér, Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője is a stúdióhoz ragaszkodott, azt is feltételül szabva, hogy a Mediaworks munkatársa egy számára megfelelő, elfogadható médiumhoz igazoljon. A Momentum érezhetően próbál egy olyan témát találni, amivel magabiztosan tudja növelni támogatottságát, ez egyelőre azonban úgy tűnik nem jár túl sok eredménnyel. A kordonbontással magukat ismételgetik és hol a pedagógusok ügyét, hol a "propaganda" elleni harcot tűzik zászlajukra.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában