Közvélemény-kutatás

2023.05.27. 13:10

A lényegi témákban nem támogatják az emberek Joe Bident

Egy felmérés szerint a gazdaságot illetően 39 százalékos az amerikai elnök támogatottsága.

MW

Joe Biden amerikai elnök diplomaosztó ünnepségen vesz részt a washingtoni Howard Egyetemen 2023. május 13-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Patrick Semansky

A Harvard Harris közvélemény-kutató cég legfrissebb felmérése szerint Joe Biden amerikai elnök támogatottsága alacsony szinten stagnál minden kulcsfontosságú témát illetően – írja a Magyar Nemzet.

A válaszadók kevesebb mint fele, 48 százaléka helyesli Biden munkahelyi ösztönzési módszereit, a terrorizmus elleni harc esetében ez az arány 46 százalék. Ennél még kevesebben, 43 százalékos arányban helyeslik az amerikaiak az elnök külügyi intézkedéseit, a bűnözés és az erőszak üldözése esetében ez az arány csupán 39 százalék. Az infláció kezelése még ennél is alacsonyabb, csupán a megkérdezettek 37 százaléka támogatja az elnök intézkedéseit.

A válaszadók hatvan százalékuk úgy gondolja, hogy Biden elnöksége alatt megnőtt a határátlépések száma havi szinten, 68 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy szigorúbb fellépésre lenne szükség a határátlépésen számának csökkentése érdekében. A megkérdezettek több mint fele, 53 százalék úgy véli, hogy Biden határpolitikája hozzájárul az országba érkező kábítószerek mennyiségének növekedéséhez és a bűncselekmények számának megemelkedéséhez.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában