Illegális bevándorlás

2023.04.26. 08:45

Óriási üzlet lett a migráció Franciaországban

A belügyi tárca adatszolgáltatásából kiderül, hogy rengeteg pénzt hozhat egyeseknek az illegális bevándorlás Franciaországban. A franciák évente körülbelül 25 milliárd eurót költenek migránsokra.

Migránsok főznek egy átmeneti szállásként használt, elhagyott ipartelepen az észak-franciaországi Grande-Synthe településen, Calais közelében

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Tekintettel az ilyen egyesületek megszaporodására, valamint a Franciaországba érkező migránsok rekordszámára, felmerült a kérdés, hogy honnan van pénz ezeknek a költséges műveleteknek a támogatására. Nathalie Goulet, a Demokraták és Függetlenek Uniója nevű párt képviselője 2022 decemberében levelet írt, amelyben feltette ezt a kérdést, valamint azt, hogy milyen gyakran kaptak pénzt a migránsokat segítő szervezetek.

Illegális bevándorlók tűz mellett melegednek, miközben az A1-es autópálya mellett, Párizs északi elővárosában, Saint-Denis-ben lévő táboruk kiürítésére készülnek
Fotó: Yoan Valat / Forrás: MTI/EPA

A francia belügyminisztérium és a tengerentúli területekért felelős minisztérium április 13-án tette közzé válaszát a szenátus honlapján. 

Azt írja, hogy 2021-ben csaknem 1350 egyesületet támogattak vagy díjaztak több mint 750 millió euró értékben, a bevándorlási, menekültügyi és integrációs missziós keretből

 – adta hírül a V4NA.

Valószínűleg azonban még ennél is több pénzről lehet szó, hiszen az önkormányzatok is tetemes mennyiségű pénzzel támogatják a migránsokat segítő szervezeteket. Franciaországban évente körülbelül 25 milliárd eurót költenek a migránsokra, ami jól mutatja, hogy jelentős összegeket fordítanak erre a növekvő demográfiai csoportra.

Vállalkozók, politikai aktivisták, sőt vallási szervezetek is kisebb vagyonokat szerezhetnek, ha a migránsokkal látják el a menekültotthonokban nyújtott mosodai szolgáltatásoktól kezdve az új szálláshelyek építéséig országszerte. Ugyanakkor a tősgyökeres franciák már kisebbségbe kerülnek egyes városokban, mégis leginkább ők fizetik az újonnan érkezők lakhatási, oktatási és egyéb szociális költségeinek nagy részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában