Bizonyítania kell

2023.04.27. 07:12

Ha nem teljesít Karácsony, Bősz Anettet indíthatja a DK vele szemben

A Magyar Nemzet forrásai szerint Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje, ha a párt végül úgy dönt, hogy nem áll be Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon.

Bősz Anett (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városházán 2023. január 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk

 – fogalmazott sejtelmesen Gyurcsány Ferenc tavaly ősszel arról, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé az önkormányzati választásokon, ami azóta is az egyik legizgalmasabb téma a közbeszédben. A bukott miniszterelnök nemrég a Spirit FM-nek adott interjújában is tovább lebegtette a kérdést mondván: a DK három embert is el tudna  képzelni főpolgármester-jelöltként, van, aki a pártos világhoz van közelebb, van, aki civilnek tekinthető, de az alapdilemma Gyurcsány szerint az, hogy kihívót akarnak-e állítani a jelenlegi főpolgármesterrel szemben. 

Egyértelműen Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-jelöltje, ha a párt végül úgy dönt, hogy nem áll be Karácsony Gergely mögé

– állították egybehangzóan a Magyar Nemzet baloldal belső ügyeire rálátó forrásai. 

Tény, hogy Bősz nemrég a Mediaworks kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lehetséges jelöltségéről szóló híreket. – Jelen pillanatban nekem nincsen arra mandátumom, hogy a DK stratégiai lépéseiről bármit mondjak – fogalmazott a jelenlegi főpolgármester-helyettes, aki lassan három éve a Magyar Liberális Pártből igazolt át Gyurcsány Ferencékhez. 

Mint a lap forrásai magyarázták: a DK-ban mindenképpen női főpolgármester-jelöltben gondolkodnak, így jó ideig Dobrev Klára volt a legkézenfekvőbb lehetőség. Ám mivel nemrég megszületett a döntés, hogy Dobrev vezeti a párt EP-listáját, a budapesti liberális körökben beágyazott, otthonosan mozgó Bősz Anett vált Gyurcsányék első számú jelöltjévé – az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat ugyanis egy napon tartják jövőre. 

Úgy tudni, a DK-ban ősszel döntenek arról, hogy beállnak-e Karácsony Gergely mögé, akinek így eddig van ideje arra, hogy eleget tegyen Gyurcsány Ferenc elvárásainak a támogatásáért cserébe, illetve hogy saját, személyes népszerűségét növelje.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában