Egyszerű, világos színű trónuson ül majd Ferenc pápa a magyarországi misén

A katolikus egyházfő kérésére az április végi magyarországi látogatására készülő trónusok egyszerűek és világos színűek lesznek - hangzott el az M1 híradójában vasárnap.

Ferenc pápa

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Claudio Peri

Két asztalosmester napi tizenkét órában dolgozik azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet április 20-30-iki magyarországi látogatásán. Öt trón készül a pápának, további 16 a püspököknek és diakónusoknak.

FERENC pápa
A Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatására készülő székek egyikén dolgoznak a Gödi Piarista Szakmunkásképző asztalosműhelyében 2023. április 15-én. A műhelyben huszonegy darab szék készül a pápalátogatás helyszíneire
Fotós: Kovács Attila / Forrás: MTI

A hírműsorban beszámoltak arról, hogy 

azoknak a trónusoknak, amelyeket a pápa használ majd, magasabb lesz a háttámlájuk, és mindegyikbe belegravírozzák a Vatikán címerét. A székek nyárfából, kőrisből és tölgyfából készülnek.

 

Ádám Tamás asztalos az M1 híradójának nyilatkozva elmondta, a mozgathatóságra és a szállíthatóságra is törekedtek, így a súllyal is kellett számolniuk. Hozzátette, jelen pillanatban a szék ötven kilogramm súlyú, viszont ha tömörfát használtak volna, ennek a többszöröse lett volna.

Ferenc pápa április 28-30-ai budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában