Nem tagadják

2023.04.25. 20:41

Deutsch Tamás: a dollárbaloldal azon dolgozik, hogy a magyarok ne juthassanak uniós forrásokhoz

Gyurcsány Ferenc immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak – mondta a Fidesz uniós parlamenti képviselője.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője tartott sajtótájékoztatót 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden Brüsszelben.

A politikus felhívta a figyelmet: hétfőn Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt azt a kijelentést tette, hogy „hazafias kötelezettsége megakadályozni, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra”.

Véleménye szerint „a dollárbaloldal évek óta egyre elszántabban áskálódik a saját hazája ellen, azzal a különbséggel, hogy ezt korábban letagadták”.

„Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz, továbbá azt, hogy az Európai Bizottságnak nem jogi problémái vannak Magyarországgal, hanem politikai nyomást akar gyakorolni. Gyurcsány beismerése után a dollárbaloldal immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak” – fogalmazott a politikus.

Mint mondta: „Egészen gyalázatos ilyen cselekedettel büszkélkedni, már csak azért is, mert a magyar dollárbaloldal az egyetlen olyan ellenzék a 27 európai uniós országban, amelyik azért akar tenni, hogy a saját országa ne juthasson hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez.”

„A többi ország ellenzéke ebben a kérdésben nem támadja hátba a saját országát, a saját polgárait, sőt inkább azért kívánnak tenni, hogy minél több uniós forráshoz jusson a hazájuk” – mutatott rá.

Deutsch Tamás szerint Molnár Csaba olyan kijelentéseket tett, amilyenekre csak „gazemberek vetemedhetnek”.

Az, aki a közössége megbízásából, a saját nemzetének az érdekképviselője az európai politikában, gazemberséget követ el, amikor saját közössége érdekei ellen cselekszik. A magyar dollárbaloldal azért dolgozik, hogy Magyarország ne jusson hozzá azokhoz a forrásokhoz, amelyek által 138 ezer magyar pedagógus bérét lehetne felemelni, amivel sok százezer magyar kis- és középvállalkozás gazdasági tevékenységét elő lehetne segíteni, továbbá olyan energiaberuházásokat lehetne végrehajtani, amelyek megerősítenék az energiaszuverenitást, a rezsicsökkentés alapját

– taglalta.

A képviselő szavai szerint „a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői számára az a hazafias kötelezettség, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési forrásokat az Európai Bizottság ne tudja politikai okokból jogszerűtlenül visszatartani, és a magyar emberek minél előbb hozzájussanak ezekhez a kifizetésekhez”.

„Egyetlenegy dolog érdekli a dollárbaloldalt: saját hatalmi vágyaik. Minél rosszabb helyzetben van Magyarország, annál több politikai mozgásteret remélnek. A magyar polgárok döntő többsége azonban átlát a szitán, és nem engedi meg, hogy ez a törekvés teret nyerjen” – szögezte le Deutsch Tamás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában