Újabb botrány

2023.03.03. 10:06

Szexuális zaklatást követett el egy EP-képviselő, ám Brüsszel hallgatott az esetről

Az uniós testület úgy döntött, nem szankcionálja azt a német európai parlamenti (EP) képviselőt, akit nemrég szexuális zaklatással vádoltak meg – inkább elhallgatták az esetet.

Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Stephanie Lecocq

A Bild német napilap szerint Karolin Braunsberger-Reinhold egy férfit és egy nőt is zaklatott az EP alkalmazottai közül 2022. június 5-én – írja a Magyar Nemzet.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a két munkatársával, a férjével, valamint a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) ifjúsági szervezetének harminc tagjával szervezett bortúrát tavaly nyáron, ahol – a Bild értesülései szerint – az EP-képviselő igencsak felöntött a garatra.

Karolin Braunsberger-Reinhold ekkor közölte két munkatársával, hogy biszexuális, és trágár kifejezéseket is használva azt mondta az alkalmazottaknak, hogy szeretne velük szexuális viszonyt létesíteni, sőt egyiküket megragadva a vállára hajtotta a fejét.

Az alkalmazottak panaszt tettek az Európai Uniónál, amely kivizsgálta az esetet, ám az üggyel foglalkozó jelentés mindössze annyival zárult, hogy

mérlegelték az incidens súlyosságát a politikus életére gyakorolt súlyos következményekkel szemben, amennyiben a szexuális zaklatás nyilvánosságra kerül. 

A bizottság tehát úgy döntött, inkább elhallgatja az ügyet, és semmilyen módon sem szankcionálta a képviselőt. A Bild kereste Roberta Metsolát a történtekkel kapcsolatban, az Európai Parlament elnöke azonban nem kívánt nyilatkozni. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában