Kiállás

2023.03.13. 18:58

Semjén Zsolt: a leghatározottabban visszautasítjuk a Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt

Felháborítónak tartja a volt egyházfő Lengyelországban zajló lejáratását a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP).

II. János Pál a vatikáni Szent Péter téren 1996-ban

Forrás: AFP

Fotó: Gerard Julien

A leghatározottabban visszautasítjuk a Lengyelországban zajló, Szent II. János Pál pápa lejáratását célzó kampányt közölte Facebook-oldalán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A kisebbik kormánypárt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy olyan embert támadnak, aki mindig az emberi szeretet és méltóság mellett állt ki, akinek Közép- és Kelet-Európa népei a szabadságukat köszönhetik.

Hozzátette: 

Támogatjuk Stanisław Dziwisz bíborost, aki a jóakaratú emberek támogatását kérte, hogy akkor, amikor a Szentatyát sértegetik ne hallgassanak. Kiállunk Barbara Nowak kis-lengyelországi oktatási felügyelő mellett, aki arra kérte az embereket, hogy a pápa fényképét jól látható helyekre – lakásaik és munkahelyeik ablakaiba, valamint közösségi profiljaikra helyezzék ki. Egyetértünk Marek Jędraszewski, krakkói metropolita érsekkel, aki szerint harcolnunk kell: nem erőszakkal, hanem igazsággal és imával kell küzdenünk.

Tisztelet a nagy és szent pápának! - zárta bejegyzését Semjén Zsolt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában