Bevándorlóország lett

2023.03.02. 07:05

Mohamed volt a legnépszerűbb fiúnév egy ír városban

Ez az első alkalom, hogy a népszerű muszlim név egy ír városban a babanevek listájának élére került – derül ki a V4NA Hírügynökség cikkéből.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mama Belle and the kids

A Mohamed lett a legnépszerűbb fiú babanév az írországi Galway városában tavaly, legalábbis ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (CSO) adataiból. A többi ír megyében a Jack és a Noah dominált, és előkelő helyen végzett a James is. Az Emily, a Grace és a Fiadh alkotják a három legnépszerűbb lánynevet országszerte – számol be róla a V4NA.

A Mohamed az elmúlt hat évben a legnépszerűbb fiú babanév volt az Egyesült Királyságban, míg Hollandiában tavaly a második legnépszerűbb név lett. A belga fővárosban, Brüsszelben is messze ez volt tavaly a legnépszerűbb kisfiúnév, és az elmúlt években Berlinben, Párizs külvárosában és a svédországi Malmőben is vezette a listát.

A francia anyakönyvi hivatal 2021-ben arról számolt be, hogy a Franciaországban született csecsemők legalább 20 százaléka kap muszlim keresztnevet, a valós szám pedig közelebb lehet a 25 százalékhoz. 

A városi területeken egyre több a bevándorló, akik lassan többségben lesznek az európai lakosokhoz képest.

Franciaországban nem állnak rendelkezésre etnikai statisztikák, így a kutatóknak olyan tényezőket kell megvizsgálniuk, mint például, hogy hányan születnek muszlim névvel, hogy meghatározzák a demográfiai trendeket.

Németország egyes régióiban szintén felgyorsult a népesség kicserélődése. Ezzel kapcsolatban Behzad Karim Khani német-iráni író nemrég azt mondta, hogy a migránsok végül meg fogják örökölni a németektől az országot, utóbbiak pedig végül kihalnak majd.

"Azt hiszem, most már ott tartunk, hogy őszintén szemügyre kell vennünk a helyzetet. Kezdjük azzal az egyszerű megállapítással, hogy mi – migránsok, külföldiek, nevezzenek minket, ahogy akarnak – nem fogunk olyan könnyen távozni. És ti sem, kedves bio-németek, bár demográfiailag biztosan megszűntök. Kihalófélben vagytok, és az országotoknak a következő 15 évben (évente) kb. négyszázezer új munkaerőre van szüksége, ez kb. egymillió bevándorlót jelent évente. Valószínűleg mi, migránsok fogjuk örökölni ezt a földet. Szóval itt az időre játszhatunk, ami nektek nincs"

– magyarázta Khani, aki szerint ezek az úgynevezett “bio-németek” megérdemlik, hogy demográfiailag kicseréljék őket az ország második világháború alatti tetteikért. A férfi még egy barátjára is hivatkozik, aki egyszer azt mondta neki, hogy “az arabok a zsidók bosszúja a németeken”. A szerző úgy érvel, hogy aki a “faji tisztaság” eszméjére alapozva indít világháborút, az a vereség után néha kénytelen bevándorlóországgá válni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában