Katasztrófa

2023.03.28. 07:30

Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára (videó)

A kormány 47 tonnányi segélyszállítmányt küld a februári földrengés szíriai károsultjai, közöttük is a leginkább rászorulók számára a Hungary Helps program keretében – jelentette be a tárca tájékoztatása szerint kedd reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Szijjártó Péter/Facebook

Fotó: MARTON_KIRALY

A tárcavezető azt közölte, hogy a keddi napon hat kamion indul útnak a trieszti kikötő felé, ott a szállítmányt hajóra pakolják, és onnan jut el Szíriába. Az adomány aggregátorokat, meleg ruházatot, orvosi védőfelszereléseket és egyéb egészségügyi eszközöket tartalmaz annak érdekében, hogy hazánk a nehéz helyzetben lévő északkelet-szíriai térségben élő embereknek is segítséget tudjon nyújtani ezen időszak átvészelésében.   

Magyarország segít azokon az embereken világszerte, akik bajba kerülnek, és így tesszük most is a Hungary Helps program keretében

– emelte ki Szijjártó Péter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan az európai uniós energiatanácsra utazik Brüsszelbe.

A miniszter beszámolt arról, hogy Magyarország aggodalommal figyelte a törökországi földrengés következményeit, s egy emberként szorított a magyar és a többi mentőcsapat munkájának sikeréért.   

Magyarország több segítséget is nyújtott, több segélyadományt, szállítmányt is útnak indítottunk Törökországba. Azonban Törökország mellett Szíria északkeleti részében is rendkívül drámai hatásokkal járt ez a földrengés

– emlékeztetett.

Ráadásul Szíria ezen térségének rendkívül bonyolult politikai és biztonsági helyzete miatt a mentés itt rendkívül nehéz, és az itt élő emberekhez alig-alig jut el valami a nemzetközi segélyekből

– mutatott rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában