B. Zsolt szexbotránya

2023.03.01. 14:35

Kocsis Máté: durva álhír, miszerint én tüntettem volna ki Bite Zsoltot

Az álhírt Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere terjeszti a kormánypárti politikusról.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

„Durva álhír terjed, miszerint én, vagy az általam vezetett önkormányzat 2015-ben kitüntette a pedofilbotrányba keveredett Bite Zsoltot. Ez tipikus baloldali hazugság” – közölte a közösségi oldalán szerdán a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, korábbi józsefvárosi polgármester.

A politikus szerint ezzel szemben a valóság az, hogy sem ő, sem az általa vezetett önkormányzat soha nem tüntette ki a korábbi pedagógiai asszisztenst, aki a saját bevallása szerint egy 15 éves fiúval tart fenn szexuális viszonyt.

Kocsis Máté posztjában arról is beszámolt, hogy az álhírt Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere terjeszti, jóllehet éppen ő az, akiről előkerült egy korábbi fénykép, amelynek tanúsága szerint „egy bizonyos rendezvényen” B. Zsolttal egy társaságban volt.

„A kínos ügyről a VIII. kerület vezetője hazugságokkal és az én besározásommal igyekszik elterelni a figyelmet, ezért terjeszti az álhíreket” – szögezte le a kormánypárti politikus, aki egyúttal arra figyelmeztet, Pikó András számára nem ismeretlen a gyermekeket célzó szexuális propaganda, amit igazol, hogy azt korábban feladatként a kerület esélyegyenlőségi programjába is belefoglalták.

Két józsefvárosi gyermek apjaként is annyit üzenek nekik: el a kezekkel a gyermekeinktől!

– szólította fel a baloldali városvezetést Kocsis Máté, megjegyezve, hogy a szükséges jogi lépéseket megteszi az álhír terjesztőivel szemben.

Amint korábban a Magyar Nemzet megírta, a józsefvárosi önkormányzat honlapján a pedagógusok elismeréséről tudósító, még 2015-ben megjelent cikkből kiderül: a kerületi rendezvényen nem az önkormányzat tüntette B. Zsoltot, ennek ellenére Pikó András úgy posztolta ki a cikkről készített fotót, mintha az önkormányzati jutalmazás lett volna, és arra kérte követőit, osszák meg minél többen a bejegyzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában