Súlyos kérdések

2023.03.17. 11:20

Haladéktalan békekötésre szólította fel az ukrajnai háború feleit Donald Trump

A volt amerikai elnök szerint soha nem voltunk még ilyen közel a harmadik világháborúhoz.

Donald Trump volt amerikai elnök 2023. március 13-án Iowában az oktatáspolitikáról beszélt

Forrás: AFP

Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI

Donald Trump volt elnök, aki 2024-ben indul az újraválasztásáért, csütörtökön videónyilatkozatot tett közzé, amelyben az ukrajnai háború kapcsán haladéktalan békekötésre, illetve az egész globalista neokonzervatív intézményrendszer felszámolására szólított fel, idézi a videót a Breitbart amerikai hírportál.

Minden egyes nappal, amíg ez a helyettesítő harc Ukrajnában folytatódik, globális háborút kockáztatunk. Teljesen egyértelművé kell tennünk, hogy a célunk az ellenségeskedések azonnali és teljes beszüntetése. Minden lövöldözést le kell állítani. Ez a központi kérdés. Késedelem nélkül békére van szükségünk

– mondta a videóban.

A videóban Trump Joe Biden elnök döntéseivel kapcsolatban elmondja, soha nem voltunk még közelebb a harmadik világháborúhoz, mint ma, Joe Biden alatt.

Egy nukleáris fegyveres hatalmak közötti globális konfliktus olyan mértékű halált és pusztulást hozna, amire az emberiség történetében még nem volt példa. Ez lenne a nukleáris Armageddon. Semmi sem fontosabb, mint ennek a rémálomnak az elkerülése. El fogjuk kerülni. De új vezetésre van szükségünk

– mondta.

A közelmúltban tett, az ukrajnai háborúra vonatkozó megjegyzéseivel kapcsolatos kritikákra azt mondta, hogy nem Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyugati civilizációra, hanem „valószínűleg mindennél jobban mi magunk és néhány szörnyű, az Egyesült Államokat gyűlölő ember, akik minket képviselnek. Ezek a globalisták Amerika minden erejét, vérét és kincsét el akarják pazarolni, szörnyeket és fantomokat kergetve a tengerentúlon – miközben elterelik a figyelmünket arról a pusztításról, amit itthon okoznak” – tette hozzá Trump.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában