Dollárbaloldal

2023.02.08. 06:57

Profi adománygyűjtő az Action for Democracy rejtélyes ügyvédje

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: bár korábban Korányiék az amerikai hatóságok felé úgy nyilatkoztak, nem kívánnak professzionális adománygyűjtővel szerződni, egyik jogi képviselőjük, Errol Copilevitz üzletszerűen foglalkozik adománygyűjtéssel. Ezáltal a hatóságokat is megtéveszthették.

Korányi Dávid (b) és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

2022. november 25-én Jeszenszky Zsolt műsora, a Politikai hobbista internetes verziója egy titokzatos kansasi ügyvéddel foglalkozott. Bemutatták  M. Errol Copilevitzet, a Copilevitz, Lam & Raney, PC ügyvédi iroda tulajdonosát. A cég honlapja szerint ez a társaság politikai adománygyűjtéssel, valamint telemarketinggel foglalkozik. A Politikai hobbista feltételezése szerint 

mivel gyorsan sok pénz érkezett Korányiékhoz, e mögött kulcsszerepe lehetett Copilevitznek, aki a kilencvenes évek óta nagy szereplő az amerikai demokraták pénzgyűjtési mechanizmusában.

 

Jeszenszky a Tamba Bay és a The Center for Investigative Reporting közös, 2013-as tényfeltáró írását idézte, amely egyenesen úgy mutatta be a rejtélyes ügyvédet, mint „az adományozás világának vitathatatlan királyát”.

A cikkből az is kiderült, hogy az ötven legbotrányosabb amerikai adománygyűjtő közül 37-et ő képviselt. Copilevitz kiugróan magas haszonkulccsal végzi ezt a tevékenységét, és közreműködését követően az állampolgári adományoknak csak töredéke jut el a megcélzott szervezetekhez. A fő adománygyűjtő ügyvédi tevékenységét sztriptízbárok és pornóklubok jogi képviselőjeként kezdte

– írja a Magyar Nemzet.

 

Az Action for Democracy New York államban benyújtott regisztrációs kérdőívén a 6. kérdés arról szólt, hogy a szervezet szerződött-e, illetve tervez-e szerződni a jövőben professzionális adománygyűjtővel, mire Korányiék nemmel válaszoltak. Mindez legalábbis érdekes Copilevitzék felbukkanásának tükrében – jegyzi meg a Magyar Nemzet. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában