Belpolitika

2023.01.11. 07:54

Történelmi mélyponton a Momentum – Donáth Anna mentené meg a pártot?

A baloldali párt régóta válságban van, amelyen Gelencsér Ferenc elnöksége sem javított. A szülési szabadságról visszatérő Donáth Annára így komoly feladat várhat.

Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője érkezik a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörbe, hogy leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Demecs Zsolt

Pálfordulás, identitásválság, vezetői karizmahiány, elképzelésnélküliség – csak néhány ok, amely miatt a Momentum Mozgalom támogatottsága történelmi mélypontra süllyedt. A Nézőpont Intézet legújabb felméréséből ugyanis kiderült:

ha most vasárnap rendeznék meg az európai parlamenti választásokat, a korábbi kettő helyett csupán egy mandátumot szereznének. 

A Magyar Nemzet emlékeztet, a Momentum pár év leforgása alatt az összes általa kommunikált irányvonallal szembefordult. A 2022-es országgyűlési választáson pedig már közös listán indultak az általuk kritizált baloldali pártokkal. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke vezetői képességek híján nagyon gyorsan eltévedt a politikai útvesztőkben. Alig egy hónap alatt pedig öt momentumos távozott a pártból, hogy átlépjen a DK-ba vagy csatlakozzon Gyurcsányék helyi frakciójához.

A párt belső ügyeire rálátó források szerint a korábbi elnök, Donáth Anna lehet az, aki a 2024-es EP-választások előtt megpróbálhatja megmenteni a pártot a totális eljelentéktelenedéstől. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában