Brüsszeli korrupciós botrány

2023.01.12. 09:06

Gyurcsányné mellett az MSZP-s Gurmai Zita is jó kapcsolatban volt Eva Kailivel

Korábban együtt dolgoztak a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban.

Eva Kaili és Gurmai Zita

Forrás: Origo

A brüsszeli korrupciós botrány központi alakja, Eva Kaili letartóztatott baloldali EP-képviselőről már korábban kiderült, hogy Gyurcsánynéval kiváló kapcsolatban van.

 

Ahogy azt Menczer Tamás külügyi államtitkár nyilvánosságra hozta, 

Kaili Gyurcsány feleségének kérésére szavazott meg egy Magyarország elleni jelentést.

Most olyan képek kerültek elő, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának a jó kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett – ismerteti az Origo.

Eva Kaili és Gurmai Zita
Forrás: Origo

Eva Kaili letartóztatása óta egyébként egy luxusbörtönben pihen, erről ITT olvashat.

Az Origo teljes cikke IDE kattintva érhető el.

 

Ötvenezer euró mikuláscsomagban 

A belga titkosszolgálat leplezte le Antonio Panzerit, a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplőjét – írja a Financial Times. A lap cikke szerint Panzeri az idei szilvesztert is egy marokkói luxusszállodában töltötte volna családjával, az arab ország kormányának pénzén.

Panzeri Marokkótól és Katartól is kapott pénzt. Katar arra használta Panzerit és hálózatát, hogy a FIFA-világbajnokság előtt javítsa brüsszeli megítélését 

idézi a Mandiner a lapot. 

Az olasz politikus a nyomozók gyanúja szerint már több mint egy évtizede kapott kenőpénzeket és ajándékokat marokkói tisztviselőktől az uniós politika befolyásolásáért cserébe.

 

Panzeri 2019-ig az EP EU–Marokkó-kapcsolatokért felelős kapcsolattartója volt. Az azt megelőző tíz évben rendszeres vendég volt a La Mamounia nevű marrákesi luxusüdülőhelyen.

A parlamenti feljegyzések szerint Panzeri már 2010-ben is a marokkói kormánynak kedvező véleményt képviselt, amikor sürgette az Európai Bizottságot, hogy biztosítson több támogatást az ország számára. Megszavazta az EU–Marokkó közti kereskedelmi és halászati megállapodást is.  

A Panzerivel kapcsolatos botrányról ITT olvashat bővebben.

Lemondott tisztségéről a korrupciós botrányba keveredett EP-képviselő

Az egyre terebélyesedő brüsszeli korrupciós botrány nyomán lemondott az Európai Parlament (EP) Emberi Jogi Albizottságának elnöki tisztségéről Marie Arena belga szocialista EP-képviselő – írja a Politico hírportál.

A Magyar Nemzet cikke szerint Marie Arena neve többször is felmerült a tavaly decemberben kirobbant brüsszeli korrupciós botrány kapcsán, hiszen az egyik asszisztensét, az olasz Francesco Giorgit is letartóztatta a belga rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában