Fontos egyeztetés

2022.12.08. 10:36

Orbán Viktor részt vett a Mol-csoport igazgatósági ülésén

A Mol hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és energiaválság, valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról is szó esett a megbeszélésen.

Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén Budapesten 2022. december 8-án. Mellette Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (j2), Csányi Sándor alelnök (j), Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b2) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b)

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a cég vezetésének meghívására részt vett a Mol-csoport igazgatósági ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfőt és a kíséretében lévő Lantos Csaba energiaügyi minisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázs politikai igazgatót és Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató fogadta, és körbevezette az új Mol Campus székházban.

HERNÁDI Zsolt; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (háttal, b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (háttal, b4) társaságában megtekinti az új MOL Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án
Fotós: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóirod

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását - mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a FintaStúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel.

A kormány delegációjának jelenlétében lezajlott igazgatósági ülésen a Mol hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és energiaválság, valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak – közölte Havasi Bertalan.

Az esemény kapcsán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közösségi oldalán emlékeztetett, hogy 

a hazai üzemanyagárak az olajembargó alól kiharcolt mentességnek köszönhetően az új piaci árakon is a legalacsonyabbak között vannak az EU-ban.

Hozzátette: az extraprofitra kivetett adót 40%-ról 95%-ra emelte a nemzeti kormány, az ebből keletkezett bevétel a rezsialapba kerül a családok védelme érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában