Belpolitika

2022.11.18. 06:24

Felfalja baloldali riválisait a DK

Újabb embert csábított át magához Gyurcsányék pártja - értesült a Magyar Nemzet. Számos MSZP-s és momentumos politikus után most a Párbeszédtől szereztek maguknak újabb tró­feát Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester személyében.

Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

– Mindig öröm, ha új taggal bővül a közösségünk, különösen akkor, ha egy ismerős dönt úgy, hogy már nemcsak szövetségben, hanem a céljaink hatékonyabb és biztosabb elérése érdekében közös pártban és közös frakció­ban akarja tovább folytatni a megkezdett munkát. Éppen ezért fogadtam nagy örömmel Szücs Balázs alpolgármester bejelentését, miszerint a mai naptól kezdve a Demokratikus Koalíció frakciójának tagjaként fog tovább dolgozni – jelentette be közösségi oldalán Nie­dermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere.

Szücs Balázs személyében nem akárkit csábítottak át magukhoz Gyurcsány Ferencék. A Párbeszéd honlapja szerint immár egykori politikusuk tizenhárom évig volt tagjuk, aki a párt egyik alapítója is volt

- ismerteti a Magyar Nemzet.

Szücs Balázs és Niedermüller Péter
Forrás: Facebook/Niedermüller Péter

Szücs 2013 és 2019 között a Párbeszéd hálózatépítéséért felelt, a 2014-es, a 2018-as és a 2022-es országgyűlési választásokon kampányfőnökként tevékenykedett, ebből kétszer győzelemre vitte csapatát, Szabó Tímeával megnyerte, majd megvédte Óbuda-Békásmegyeren az egyéni országgyűlési mandátumot.

A jelek szerint a baloldalon immár nyíltan hegemón szerepre törő DK valóságos kis gömböcként falja fel riválisait. Ismert: az elmúlt időszakban számos MSZP-s politikus lépett át Gyurcsány Ferenc pártjába, mert a jövőjüket ott látták biztosítottnak.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában