Elismerés

2022.11.02. 10:09

Az örmény katolikus egyház vezetője kitüntette Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárkát, aki átadta a magyar kormányfőnek a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka (j) a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adja át Orbán Viktor miniszterelnöknek (b) a Karmelita kolostorban 2022. november 2-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Az indoklás szerint Magyarország és személyesen Orbán Viktor értékes támogatást nyújt az elnyomott és üldözött keresztényeknek világszerte. 

„Nagyra értékeljük feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezzék életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket”

 – olvasható a méltatásban.

Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki Intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat – ismertette Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában