Belpolitika

2022.11.02. 06:32

A párt társelnöke szerint ma már az a kérdés, lesz-e egyáltalán MSZP

Ma már az a kérdés, hogy az MSZP lesz-e egyáltalán – többek között erről beszélt a párt új társelnöke egy rádióműsorban. A Magyar Nemzet arról ír, különös fordulat ez annak tükrében, hogy megválasztása előtt Komjáthi Imre még azt hangoztatta: szó sincs arról, hogy temetni kellene a szocialistákat.

Komjáthi Imre, az MSZP képviselője, társelnöke felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Rövid időn belül átértékelte az MSZP helyzetét és jövőképét a párt nemrég megválasztott új társelnöke – derült a Spirit FM műsorából. Itt Komjáthi Imre felidézte, amikor Tóth Bertalan volt elnök felkérte őt, hogy induljon a társelnöki tisztségért, akkor azt mondta neki: az MSZP számára már nem az a kérdés, hogy harmincszázalékos néppárt lesz-e valaha, hanem hogy lesz-e egyáltalán. Bár a közvélemény-kutatások maximálisan igazolják a felvetést, érdemes felidézni, hogy megválasztása előtt Komjáthi még azzal a kampányolt a Népszavának adott interjúban: nem ért egyet az elemzőkkel, akik temetik az MSZP-t. „Persze tudom, többen nagyon szeretnék már a finálét látni, de erről szó sincs, hiszen háromszáz helyi alapszervezetünk működik, negyven polgármestert és cirka háromszáz önkormányzati képviselőt adunk” – hangoztatta. 

A rádióműsorban egyébként Komjáthi beszélt arról is, hogy szerinte az MSZP-nek szociáldemokrata pártként nemcsak az aktuális kormányt, de a kapitalista rendszert és annak főszereplőit – többek között a 2008-as válságot okozó bankokat is – kritizálnia kell. „Ki kell mondanunk, hogy igenis szakítottunk a neoliberális gazdaságpolitikával, és nem megszorításokkal, hanem a válság haszonélvezőinek megadóztatásával kell kezelni a válságot” – tette hozzá.

A politikus beszélt arról is,  hogy szerinte az MSZP-nek a 2022-es kampányban volt egy rendkívül jó programja, de azt Márki-Zay Péterék legallyazták, és ezért eltűntek a hatpárti összefogásban. 

Komjáthi mindemellett arra is kitért: nem ért egyet Gyurcsány Ferenc azon korábbi mondataival, miszerint április 3-án nem az ellenzék, hanem Márki-Zay Péter szenvedett történelmi vereséget. Az MSZP-társelnök hangsúlyozta, hogy ők minden erőfeszítésüket beletették a kampányba, a DK aktivistáinál viszont  nem látta ugyanezt az elszántságot. 

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában