Felmérés

2022.11.21. 10:40

A magyarok 72 százalékának nem nőttek a rezsiköltségei

A KINCS kutatása rámutat, hogy a rezsicsökkentés fenntartásával havonta 181 ezer forintot takarít meg egy család - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: stockfour

A háború és az uniós szankciók okozta energiaválság ellenére a magyarok 72 százalékának nem nőttek a rezsiköltségei a tavalyi évhez képest – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) reprezentatív kutatásából. A Magyar Nemzethez eljuttatott közlemény szerit a válaszadók 63 százaléka ugyanannyit, 9 százalékuk pedig kevesebbet fizet idén, mint tavaly. Mint írják, ez elsősorban a rezsicsökkentési politikának, s emellett a magyarok növekvő energiatudatosságának köszönhető.

 

A kormány annak érdekében, hogy megvédje a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól, továbbra is fenntartja a rezsicsökkentett árakat az átlagfogyasztás mértékéig. Ezzel minden magyar család átlagosan 181 ezer forintot takarít meg havonta 

 

– rögzítették.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában